Foto: Privātais arhīvs

Nīderlande ir vienīgā valsts, kurā esmu viesojusies divas reizes. Pirmoreiz tur esot, visa mana uzmanība tika veltīta Amsterdamai un Roterdamā biju vien nepilnu dienu. Toreiz septiņās dienās tik ļoti iemīlēju šo valsti, ka, jau lidojot mājup, zināju, ka reiz te atgriezīšos, bet vienlīdz daudz uzmanības veltot arī Roterdamai – šai industriālajai pilsētai ar futūristisko arhitektūru, kas burtiski atdzima no pelniem pēc tam, kad to teju no zemes virsas noslaucīja Otrā pasaules kara laikā.

Nevaru to nesalīdzināt ar Amsterdamu, kas šķiet noskaņām bagāta, viesmīlīga, atvērta un silta, kamēr Roterdama – strauja, moderna un, par spīti arhitektūras šedevriem, padrūma. Amsterdamā ir sajūta, ka cilvēki to vien dara kā atpūšas, izbauda dzīvi un kultūru, Roterdamā – nemitīgi kaut kur steidzas: uz darbu, tikšanos, mājām, veikalu, izstādi. Taču tajā pašā laikā Roterdama ir labākā vieta, kur izbaudīt progresīvu un inovatīvu dizainu un drosmīgu arhitektūru, jo tā te ir atliku likām.

Iepazīstot Roterdamu vairāk, mans pirmais iespaids par šo ostas pilsētu nav mainījies. Joprojām Roterdamu uzlūkoju kā izteikti urbanizētu un industriālu pilsētu, kurā jūtama metropoles noskaņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!