Foto: Vida Press

Kāds "Instagram" mākslinieks vārdā Ričs Makkormaks, interneta ārēs pazīstams kā Paperboyo jeb Papīrpuika, apceļojis dažādus pasaulslavenus objektus, lai izveidotu dīvainu fotogrāfiju sēriju, kurās izmantoti papīra izgriezumi, kas ainavai attēlos piešķir jautru, bet pilnīgi citādu nozīmi.

Mākslinieks sociālajos tīklos piesaistījis vairāk nekā 235 tūkstošus sekotāju, kas apbrīno viņa darbus, kurus iespaidojusi arhitektūra un popkultūra.

Izmantojot no papīra izgrieztas figūriņas un perspektīvas trikus, viņš asprātīgās fotogrāfijās pārveidojis gan Triumfa arku par Lego vīriņu, gan ļāvis Zirnekļcilvēkam kāpt Ņujorkas debesskrāpī, gan radījis citus komiksveidīgus attēlus.

Viņa papīra veidojumu izgatavošana parasti aizņemot aptuveni 20 minūtes, un aptuveni tikpat daudz laika, lai atrastu pareizo perspektīvu, no kuras sanāk labākā fotogrāfija, raksta "Vida Press".

Foto: Vida Press

Mākslinieka darbību pamanījusi arī kruīzu kompānija "Princess Cruises" un uzaicinājusi viņu sadarboties, dodoties vienā no viņu maršrutiem – brauciena laikā viņam bijis jāiemūžina redzētais. Tā nu Ričs kāpis uz "Royal Princess" klāja, lai dotos braucienā pa Vidusjūru. Tas ir 330 metrus garš luksusa kuģis, kas var uzņemt 3600 pasažierus.

Foto: Vida Press

"Es taisu to, kas liek man pašam smieties, nevis strādāju, izmantojot kādu stratēģiju. Šoreiz gan mēģināju izdomāt tēmu par kruīzu, izmantojot arī atbilstošus izgriezumus, piemēram, jūrnieku un astoņkāji. Dažreiz idejas izrādās pilnīga izgāšanas un perspektīva nesanāk, bet šajā braucienā man koncepts radās, līdzko uzkāpu uz klāja, tādēļ varbūt arī Neptūnam patika manas ūdens idejas," par savu darbu stāsta trīsdesmitgadīgais fotogrāfs.

Ričs, lai īstenotu šo projektu, devies kruīza braucienā no Romas uz Fortloderdeilu Floridā, ASV, pa ceļam apskatot vēl citas ostas, piemēram, Barselonu un Azoru salas.

Viens no attēliem, kas tapis šajā sērijā, rāda šķībo Pizas torni, ko apskāvis jūrnieks, tādējādi dodot atsauci uz ikonisko Otrā pasaules kara laika fotogrāfiju "Skūpsts". Tāpat "izjokots" arī Kolizejs, Dāvida skulptūra un pat pats kruīza kuģis.

"Nekad iepriekš nebiju braucis kruīzā, tā nu brauciens ar "Royal Princess" kā pirmā pieredze bija ļoti ekstravagants piedzīvojums kruīzu pasaulē. Man šāds ceļojums šķiet ļoti loģisks un ērts – katru rītu mosties citā vietā un nevajag pat sapakot somas braucienam," savu viedokli par kruīza ceļojumiem "Vida Press" paudis mākslinieks.

"Pēc tam, kad redzējām, cik fantastiskus un radošus attēlus viņš rada dažādās pasaules malās, zinājām, ka mums vajag dabūt Paperboyo uz klāja, tā nu mēs viņu pirms sešiem mēnešiem uzrunājām," stāsta Tonijs Roberts, "Princess Cruises UK & Europe" viceprezidents.

Lūk, kas sanācis šīs sadarbības rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!