Foto: Mikus Petruss/Privātais arhīvs/Andra Briekmane
Kamēr vieni izvēlas ceļot pa Eiropu, citi galamērķi izvēlējušies tālākos kontinentos. Abos variantos fakts ir viens – pašmāju ļaudīm tīk iepazīt dažādus zemeslodes nostūrus un stāstīt par pieredzēto pēc atgriešanās mājās. Tā kā 2018. gads bijis varens ceļošanas piedzīvojums 12 mēnešu garumā, netrūkst arī interesantu stāstu, kuri, iespējams, iedvesmojuši lasītājus ķerties pie biļešu meklēšanas un iegādes.

Šoreiz esam izcēluši aizvadītā gada ceļojumu aprakstus, kuri "Tūrisma Gids" lasītājus uzrunājuši visvairāk. Īpaša uzmanība tika veltīta brīvdienu braucienam uz Sočiem – vietu, kur pirms četriem gadiem norisinājās olimpiskās spēles. Kas tur liecina par 2014. gada pasaules mēroga notikumiem un kādas atpūtas iespējas tiek piedāvātas tūristiem, lasi šajā aprakstā.

Taču daudzi tomēr pieturās pie uzskata – iesākumā jāiepazīst katrs savas zemes paugurs, un tad var doties skatīt pasaules dārgumus. Latvijas ceļojumu stāstu saraksta augšgalā ierindojusies interesanta pastaiga gar pašu Mergupes krastu, vērojot skaistus skatus uz upes līkločiem. Ja esi dabas taku cienītājs, šeit aprakstītas 12 skaistākās Latgales pastaigu vietas, bet te – kurp ieelpot svaigu gaisu Kurzemes pusē.

Ceļojumu stāstu krātuvē katrs var atrast savai gaumei piemērotāko – vienalga, vai gribas pagulēt zeltainā smilšu pludmalē, apskatīt pilsētas un slavenus objektus, izbaudīt ekstrēmas izklaides, iepazīt vietējo ikdienu vai palutināt garšu kārpiņas. Savs šarms ir gan perfekti izplānotiem, gan arī spontāniem braucieniem, taču galamērķa izvēlē tev noteikti var palīdzēt publicētie stāsti, kas ieskicē, kas tevi punktā "B" varētu sagaidīt.

Lasi, iedvesmojies vai vienkārši atsvaidzini atmiņu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!