Izaicināt sevi, redzēt vairāk vai atslēgties no ikdienas – iemesli, kādēļ ļaudis izvēlas doties garos pārgājienos, ir dažādi, tomēr ikviens no šiem ceļiem ir bijis piedzīvojumiem bagāts. Šādus stāsts "Tūrisma Gidam" ceļotāji uztic regulāri, tāpēc šoreiz neliela deva iedvesmas, kas, iespējams, pamudinās doties līdzīgā ceļojumā.

Kājām apkārt Islandei: Agates ceļojums ar grūtībām un pasakainiem skatiem

Agatei Ķīselei ļoti patīk aktīvi rosīties. Aiziet uz klinšu sienu pakāpelēt, būt dabā, iet pārgājienā vai braukt ar velosipēdu. Vairāk nekā 10 gadus Agate darbojas Latvijas Skautu un gaidu organizācijā, kur iesaistās gan nodarbību vadīšanā, gan nometnēs. Vēl viena viņas kaislība ir ceļošana.

Foto: Privātais arhīvs

Agate priekšroku dod ilglaicīgai ceļošanai – kad biļete nopirkta vienam virzienam. Tieši tad, kā stāsta pati, pārņem sajūta, ka tu nevis ceļo, bet dzīvo jaunajā vietā, vairāk iepazīstot dabu, cilvēkus, kultūru, dzīvesveidu, klimatu, pati sevi un visu, kas ir apkārt. Šādi ceļojot, Agate nolēmusi, ka viņas nākamais galamērķis būs Islande, uz kuru arī aši iegādājusies vienvirziena biļeti un nolēmusi apiet apkārt šai salai.

"Man gribējās veidot pašai savu maršrutu, tāpēc atmetu domu par jau gatavām garo kilometru takām. Gribējās būt vietā, kur varu justies droši, jo ceļoju viena un ar kājām, visu laiku guļot teltī. Protams, gribēju būt arī vietā, kur var redzēt visādus dabas brīnumus un uzkāpt kādā kalnā, un arī tur, kur laikapstākļi būtu izaicinošāki," par savu lēmumu teic ceļotāja.

Lasīt vairāk

Piecās dienās 154 kilometri: Lauras pārgājiens pa izslavēto maršrutu Skotijas kalnos

Foto: Privātais arhīvs
"Meklējot informāciju par takām Lielbritānijā, visbiežāk ieteiktā ir tieši šī 154 kilometrus garā taka Skotijā, kuras oficiālais sākums "The West Highland Way" ir meklējams nelielā pilsētā, proti, "Milngavie", kas atrodas blakus Skotijas pilsētai Glāzgovai," savu stāstu iesāk Laura Sebre.

Sava ierobežotā laika un iešanas pieredzes dēļ, Laura bija iecerējusi taku pieveikt piecās dienās, lai arī pārsvarā ceļveži un citi gājēji to iesaka mērot septiņās dienās. Izgājusi taku, to iesaka arī pati Laura, jo tieši tā var noteikti vislabāk izbaudīt gājienu, jo nav sevi jāpiespiež iet tajos brīžos, kad labprātāk ņemtu pauzi.

Šajā gājienā Laura piedzīvojuma ne mazums interesantu mirkļu un skaistu skatu, bet kas vēl būtiskāk – Laura dalās arī ar noderīgiem padomiem citiem ceļotājiem.

Lasīt vairāk

Nedēļa aiz Ziemeļu polārā loka – 'Beverīnas roveru' izaicinājums

Foto: Privātais arhīvs


Krišjānis Pundurs ir valmierietis. Par skautu viņš sevi sauc jau astoņus gadus, darbojoties Valmieras 4. skautu vienībā, tomēr par pilntiesīgu "Beverīnas roveru" cilts dalībnieku kļuva nedaudz vēlāk, kad viņš deva roveru solījumu.
Krišjānis kopā ar savu komandu visai regulāri dodas dažādos piedzīvojumos un šis arī noteikti ir ievērības vērts. Komanda devās izaicinošā ekspedīcijā uz Zviedrijas Karaļa taku, septiņas dienas pavadot kalnos. Kā viņiem gāja, par to turpinājumā.
Lasīt vairāk

Ej, ēd, guli jeb Ceļojums pie sevis caur Spāniju


"Pirms diviem gadiem izmēģināju, kā tas ir ceļot, ejot kājām. Pirmo reizi nogāju "Camino" (Camino del Northe un Camino Primitivo, kopsummā aptuveni 820 kilometrus cauri Spānijai), secināju, ka, lai arī tas ir svētceļojums, tas tomēr ir ceļojums. Cilvēki, valsts, ēdiens un laikapstākļi vesela mēneša un valsts garumā. Jā, nenoliegšu, ka man patīk arī pieczvaigžņu viesnīcas, lieliski restorāni un spa procedūras, bet ceļš – tas ir kaut kas īpašs!" tā savu stāstu "Tūrisma Gidam" pieteica Maija Jaunzeme, kas ceļu cauri Spānijai mērojusi vēlreiz. Kā tas ir – būt ar sevi un un veselu mēnesi ceļā, interesantā stāstā atklāj pati Maija.
Lasīt vairāk

Nosoļot no vienas valsts robežas līdz otrai: ceļotāja Agnese un viņas ikgadējie pārgājieni

Foto: Privātais arhīvs
Agnese Kalniņa ir lielisks piemērs tam, ka nekas nav neiespējams, ja vien ir patiesa vēlēšanās. Viņa nebūt nav bezrūpīga jauniete bez pienākumiem un atbildības, kas var bezgalīgi ceļot un bez raizēm apskriet pasauli. Lai sasniegtu savu mērķi, proti, ceļot vairāk, viņa gan mainīja darbu, gan uzsāka savu projektu, katru gadu izvēloties vienu valsti un mērojot ceļu no vienas tās robežas līdz otrai.
Lasīt vairāk

Kājām pāri Korsikai: latvietes piedzīvojumi Eiropas grūtākajā pārgājienā

Aiva Jakovela ir pieredzējusi ceļotāja, kas aizraujas ar pārgājieniem, laivošanu un visām citām aktīvās atpūtas izpausmēm. Īpašs ir arī viņas 10 dienas pārgājiens, pavadot laiku Francijai piederošajā Korsikas salā, kur pieveikta daļa no GR20 kalnu ceļa, kas tiek dēvēts arī par grūtāko taku Eiropā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!