Foto: Privātais arhīvs
"Izriteņot" katru ielu pilsētā. Tā ir lieliska iniciatīva, kuru īstenojuši daudzi, tostarp arī daži latvieši, neatkarīgi no tā, kurā pilsētā viņi atrodas. Kādam tas prasīja četras stundas, citam – vairāk nekā četrus gadus. Lūk, divi šādi stāsti par kaislīgiem latviešu pedāļu minējiem un katras ielas izbraukšanu Londonā un Baložos.

Dāvis Viļums uz Londonu pārcēlās pirms septiņiem gadiem. Viņu saistījusi gan šī pilsēta, gan kultūra, gan arī jaunie izaicinājumi, kas varētu nākt, dzīvojot šajā metropolē. Jau Rīgā Dāvis bijis aktīvs velobraucējs un velokustības atbalstītājs, un arī Londonā viņš šo tradīciju turpinājis, lielākoties ikdienā pārvietojoties ar divriteni.

Ideja par katras ielas izbraukšanu centrālajā Londonā radās visai likumsakarīgi. Galvenokārt Dāvis minies, dodoties uz darbu. Kā teic pats, tas ir viņa brīvais laiks, ko viņš var atvēlēt arī šāda veida idejas realizēšanai. "Sākumā brauciens uz darbu aizņēma pusstundu, bet beigās tas ievilkās līdz pat divām stundām. Šī ir fantastiska pilsēta – kultūra, vēsture... Esmu diezgan ziņkārīgs. Kad katru dienu brauc pa vienu un to pašu maršrutu, brauciens uz darbu paliek arvien garlaicīgāks un garlaicīgāks. Kā to padarīt interesantāku? Braukt pa blakus ieliņām vai šķērsot citu tiltu, lai dotos uz darbu. Man šķita – kā būtu, ja es atzīmētu kartē visas ielas, kuras būšu izbraucis Londonā? Krāsoju, krāsoju. Atzīmēju visus standarta maršrutus, pa kuriem biju devies, līdz beidzot sapratu, ka man tieši patīk šis krāsošanas process, kā arī došanās pa sānu ieliņām un jaunu vietu atklāšana. Ienāca prātā, ka es varētu aizpildīt visu savu karti un izbraukāt visas ielas, kas man pieejamajā kartē bija iekļautas. Es aizrāvos ar procesu," stāsta Dāvis, kurš tolaik nolēmis – tiks izbraukta katra ieliņa centrālajā Londonā.

Tāpat aizkrāsot tālākos kartes stūrus palīdzējusi arī došanās uz Londonas "Daugavas vanagu" namu. Dāvis ir aktīvs Londonas latviešu komūnā – agrāk dejojis arī tautas dejas, dziedājis korī, kā arī ir skolotājs latviešu Londonas skoliņā. Tādēļ visai saprotami, ka pirms diviem gadiem viņš arī "izriteņojis" Londonā Latvijas kontūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!