Foto: Māris Lazdāns
Brīvdienu namiņš un atpūtas komplekss "Villa Lakstīgalas" atrodas mazā un skaistā vietā – Skrīveros. Patiesi jauka vieta, kur baudīt ne tikai lielisku nakšņošanu, bet arī Latvijas dabas burvību. Īpašumā, uz kura atrodas šī naktsmītne, gandrīz 20 gadus neviens nebija saimniekojis. Laika gaitā viss bija aizaudzis un bezgala nolaists... Līdz īpašumā sāka saimniekot Lauma Vansoviča ar vīru Kristapu un dēliņu.

"Villa Lakstīgalas" saimnieki stāsta: "Esam jauni, sprigani un dzīvi tveroši cilvēki, kuri, šeit saimniekojot, ir izveidojuši pasakainu miera oāzi." Pirms aptuveni trim gadiem viņi iegādājušies īpašumu, kas atrodas pašā Latvijas vidienē. Tā nu radusies arī iecere, kas pēcāk arī realizēta – izveidot vietu, kur cilvēkiem baudīt relaksējošu atpūtu. "Villa Lakstīgalas" viesus uzņem kopš 2021. gada decembra vidus, tomēr uzlabošanas un izskaistināšanas darbi turpinās.

Viss sācies, pateicoties Eiropas projektam "Tūrisma pakalpojumu piedāvājumu dažādošana Skrīveru novadā", kuru, kā redzams, izdevies īstenot. Lauma stāsta, ka šis process gan nebūt nebija viegls. Lai viss taptu un īstenotos tieši tā, kā viņi paši vēlas, aizritēja gandrīz trīs gadi.

Foto: Māris Lazdāns

Vansoviču ģimene stāsta, ka sākotnēji neglaimojošo īpašuma izskatu uzlabojuši ar pamatīgu sakopšanu. Pāršķūrēts katrs zemes centimetrs, ievilktas visas komunikācijas – īpašums iekopts teju no jauna. Īpašumā tagad atrodas arī ar labiekārtots atpūtas namiņš ar lielu terasi un burbuļkublu uz tās. Savukārt no terases paveras skats uz sildošo pirti pie dīķīša.

Kā stāsta Lauma, divstāvu namiņā var uzņemt līdz piecām personām. Tas piemērots ģimenēm ar bērniem, nelielām kompānijām vai, lai baudītu romantisku divvientulību. Gaišs, saulains, ar virtuvi, istabām un guļvietām, lielām durvīm, kas ved uz terasi, kur baudīt rīta kafiju...

Foto: Māris Lazdāns

Savukārt, pateicoties citam projektam, ir tapusi liela terase ar āra virtuvi, kas paredzēta siltajiem laikapstākļiem. Tā ir piemērota dažādām meistarklasēm, jubilejām, svētkiem, kur rāmi baudīt laiku kopā.

Ciemojoties šajā naktsmītnē, neapšaubāmi var baudīt Latvijas skaisto dabu, braukt un piedalīties dažādās ekskursijās, pastaigāties turpu šurpu un apmeklēt dabas parkus. "Pavasara jaunums: pie mums ir pieejami seši elektrovelosipēdi. Spēkus nepiepūlot, ar to platajām riepām var nobraukt līdz pat 70 kilometriem. Pievienotā vērtība ir tāda, ka var aizbraukt tur, kur ar kājām izstaigāt nav iespējams," stāsta naktsmītņu saimniece. Tie ir bezceļu velosipēdi, kas paši ved uz priekšu, radot iespēju izbaudīt tuvējo apkārtni – Aizkraukles pilskalnu, Skrīveru dendroloģisko parku, Skrīveru dabas takas, Daugavas senlejas, izbraucienus pa reljefa vietām visā apkārtnē, kā arī pat pārcelties ar kuģīti pāri Daugavai. Elektrovelosipēdi ir aprīkoti ar ķiverēm un bērnu sēdeklīšiem, lai ģimene vai kompānija varētu doties kopīgā izbraucienā.

Sīkāku informāciju par namiņa rezervāciju un piedāvātajām iespējām vari atrast te, kā arī vari sekot jaunumiem un aktualitātēm ''Villa Lakstīgalas'' ''Facebook'' un ''Instagram'' kontos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!