Fotogrāfs Kristiāns Lindgrēns (Christian Lindgren) deviņus gadus pavadījis, apceļojot pasauli un iemūžinot redzēto brīnišķīgās fotogrāfijās. Jau 18 gadu vecumā Kriss sapratis, ka darba diena no deviņiem līdz pieciem birojā nav domāta viņam, pametis mācības, lai sāktu ceļot.

Kopš tā brīža fotogrāfs – klejotājs izdarīto izvēli nav nožēlojis, raksta "Vida Press". Viņš šajā laikā apceļojis jau 97 valstis un pat nedomā atgriezties mājās.

"18 gadu vecumā visu pametu un sāku ceļot. Tagad man ir 27 gadi un esmu bijis 97 valstīs, sākot ar Nigēriju Āfrikā un beidzot ar Ziemeļkoreju Āzijā," stāsta Kristiāns.

Viņš ceļojot fotografējis arī vairākus apslēptos pasaules dārgumus. Īpaši krāsainas izdevušās bildes no Tadžikistānas, noķerti reti kadri no slēgtās sabiedrības dzīves Ziemeļkorejā, bet pašam lepnums esot par fotogrāfijām, kurās redzamas Irānas arhitektūras pērles.

"Vienmēr ceļoju ar ļoti ierobežotu budžetu un nekad neizmantoju ceļvežu informāciju. Man patīk fotografēt dažādu pasaules vietu apslēptos dārgumus," stāsta ceļotājs.

Kristiāns, kas dzimis nelielā pilsētiņā netālu no Oslo, stāsta, ka nekad nav mācījies fotografēt vai, pareizāk sakot, fotografēšana pati viņu izmācījusi, jo viss apgūts pašmācības ceļā.

"Patiesībā esmu ceļojis visu mūžu, jo mani vecāki pārcēlās uz Spāniju, kad man bija tikai daži mēneši. Tomēr patstāvīgi pirmo reizi ceļojumā devos, kad man bija 18 gadi. Apceļoju pasauli, bet nesteidzos. Labprātāk visu apskatu lēni, iespējams, pat atkārtoti, pirms dodos uz nākamo valsti. Centrālāzijā esmu bijis divas reizes, Nepālā – sešas. Pašlaik Irāna, Nepāla un Meksika ir manas mīļākās valstis," atzīst Kristiāns.

Talantīgais fotogrāfs stāsta, ka katra apceļotā valsts dod viņam jaunu pieredzi, kā arī lieliskas atmiņas. Spilgtākās saistoties ar pirmo reizi, kad viņš devies uz Everestu un ieraudzījis grandiozo kalnu, kā arī ar ceļojumu, kurā piedalījies tradicionālajās tadžiku kāzās. Vēl citas spilgtas atmiņas viņam saistītas ar braucienu uz Ziemeļkoreju un trakākajām paģirām dzīvē, kā arī spilgtu ceļojumu pa centrālo Āziju – Zīda ceļu un Ķīnu – izmantojot tikai sabiedrisko transportu. "Vienīgā lieta, kas, man ceļojot, pietrūkst, ir daži ēdieni, ko var dabūt mājās. Nākotnē droši vien kaut kur "noenkurošos", bet pašlaik sapņoju par savu jahtu un iespēju burāt pa pasauli," stāsta jaunais ceļotājs.

Par saviem piedzīvojumiem viņš raksta arī blogā "Unusualtraveler.com", kur dalās ar padomiem un pieredzi, kā arī publicē savas fotogrāfijas. Viens no Krisa ieteikumiem, ko viņš pats ievērojot ceļojumos, ir līdzi ņemt pēc iespējas mazāk mantu, lai mugursoma būtu vieglāka – nav jāstiepj liels smagums, un tas arī ietaupa naudu, skaidro ceļotājs. Tāpat viņš piedāvā vietu sarakstu, kur dzerams vissliktākais alus, kā arī citas noderīgas ziņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!