Foto: Solveiga Kaļva

Tūristu pūļi Santorini salā dažviet ir absolūti neizbēgama parādība, tomēr ne visur. Lai neiekļūtu jandāliņā, kur satrakojušies tūristi ķer un grābj visu pēc kārtas, pēcāk cenšoties tikt pie galdiņa restorānā ar pašu labāko skatu vai iegremdēties baseinā ar visdzidrāko ūdeni, jāzina īstās vietas, uz kurām doties. Ja meklē mieru un klusumu, Pirgosa un Emporio būs lieliska izvēle, kas ne tikai ļaus ielūkoties salinieku ikdienā, bet arī apburs ar neierastām arhitektūras formām, par ko jo īpaši līksmos fotografēšanas entuziasti. Šie ciemi ir vietējo iedzīvotāju labi glabāts noslēpums.

Firā un Oijā ceļotājiem jārēķinās ar milzīgām tūristu straumēm, kas mazinās, vien ejot pārgājienā no viena ciema uz otru. Lai izbaudītu salas ikdienas mieru, nodotos nesteidzīgām fotosesijām, kuras netraucē apkārtējo cilvēku nepārtrauktā līšana kadrā, kā arī atklātu Santorini no jauna rakursa, vērts doties uz Pirgosu un Emporio.

Pirgosa ir augstākais ciems salā. Izvietojusies iekšzemē labu gabalu no jūras, tā nežilbina ar smalkām villām un baseiniem, bet valdzina ar iespēju ieraudzīt to, kā dzīvo vietējie ļaudis.

Emporio vecpilsētā dīvainas formas, jaunas krāsas un līdz šim nekur neredzēti māju dizaini paveras skatam aiz ikkatra pagrieziena. Ciemats šķiet izniris no kādas pasaku filmas futūristiskās noskaņās. Emporio arhitektūra ir tik savdabīga, ka prātā nenāk neviena cita līdzīga vieta. Lūk, īstens Santorini dārgums, kurā nokļūst tikai maza daļiņa salas viesu. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!