Foto: Privātā arhīva foto

Jūrmalniece Liene ar meitu un māsu Līgu pagājušajās brīvdienās nolēma doties plūkt narcises kādā Penkules pagasta saimniecībā, taču tik vienkāršais uzdevums pārtapa veselas dienas piedzīvojumā Dobeles apkārtnē.

Liene norāda, ka ideja par Dobeles izzināšanu radās negaidīti, turklāt par labu lēmumam spēlēja svētdienas nesteidzīgums un Dobeles pilsdrupu tuvums.

Livonijas ordeņa mūra pils ir senākā celtne Dobelē, kā arī valsts kultūras piemineklis. Turklāt šī vieta pavisam nesen piedzīvojusi pārbūvi – pārbūvēta Dobeles Livonijas ordeņa kapela, kā arī pils laukuma teritorija. "Dobeles pils sienām ir īpaša aura," stāsta Liene, piebilstot, ka noteikti plāno atgriezties.

Foto: Privātā arhīva foto

Kad pils apskatīta, ceļotājas nolēmušas doties uz netālo Pokaiņu mežu, par ko iepriekš bija tikai dzirdējušas. Lienes smej, ka viņas prātā Pokaiņu mežs bijis kā mazs parks ar svētvietu, taču patiesībā no "mazā parka" iznākusi desmit kilometru gara pastaiga.

Foto: Privātā arhīva foto

"Kolosāla vieta. Man tiešām žēl, ka tur biju pirmo reizi," atzīmēja Liene. Viņa teic, ka mežs pašlaik ir pilns pavasara, tas ir īsts dabas klēpis dvēselei. Turklāt, atklājot brīvdabas koncertsezonu, Liene ar meitu piedziedājušas Pokaiņu meža koncertvietu ar latviešu tautas dziesmām, kas bijis lielisks noslēgums tik neplānotam, bet sirsnīgam piedzīvojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!