Foto: Shutterstock
Ja esi taupīgs ceļotājs, noteikti zini dažādus trikus, kā iegādāties biļetes lētāk. Viens no tādiem ir arī lidojumu biļešu meklēšana un iegāde atsevišķi. Kāpēc vienvirziena biļetes ir lētākas nekā turp un atpakaļ pirktās?

Kādreiz tradicionāli tika uzskatīts, ka iegādāties ceļojuma biļetes abos virzienos vai kā ceļojuma paketi ir lētāk, gluži tāpat kā vairumtirdzniecībā, piemēram, augļi, bet patiesībā vērts meklēt katru biļeti atsevišķi, jo aviokompānijas maina savu lidojumu cenas ik nedēļu, un šādi var uztrāpīt uz tiešām izdevīgiem piedāvājumiem. Tātad, ja redziet lētu lidojuma biļeti uz galamērķi, kurp vēlaties nokļūt, vai no tā, pērciet to arī tad, ja biļetēm otrā virzienā tajā brīdī nav izdevīga cena. Tās piemeklēsi vēlāk!

Šādi iegādātas biļetes būs izdevīgas arī tad, ja biļete pirkta krietnu laiku iepriekš un ceļojuma plāni mainīsies – zaudējumi būs krietni mazāki, jo varēsiet tās pārdot atsevišķi vai samainīt ceļotāju vārdus tikai vienai.

Turklāt, meklējot biļetes, vienmēr skatieties cenas lidojumam vienam cilvēkam, jo bieži gadās, ka par zemāku cenu atlikušas vairs tikai, piemēram, trīs biļetes, bet, ja meklēsiet cenu biļetēm četriem ceļotājiem, automātiski sistēma piedāvās nevis trīs biļetes par zemāko cenu un vienu par pilno, bet visas biļetes par pilno cenu. Savukārt, meklējot atsevišķi, varēsiet nopirkt jau minētās trīs biļetes par mazāku summu un vienu par lielāku, tādējādi kopējā budžetā būs krietns ietaupījums.

Lūk, vēl citi padomi, kā nopirkt lētas aviobiļetes

Iepirkšanās aviokompāniju mājaslapas

Visērtāk un ātrāk meklēt izdevīgākos piedāvājumus tieši aviokompāniju mājaslapās, jo lielākā daļa portālu, kas piedāvā salīdzināt cenas un iegādāties biļetes ar viņu palīdzību, pievieno papildu maksu par šo servisu. Turklāt cenas šādos portālos ļoti atšķiras. Otrkārt, noteikti ir vērts regulāri apskatīt aviokompāniju piedāvātās cenas un sekot līdzi izdevīgajiem piedāvājumiem, jo daudzas no tām reizi vai divas nedēļā maina cenas, un, ja zināms, kurās dienā tas notiek, iespējams atrast pašas lētākās biļetes.

Elastīgs ceļošanas laiks

Ja nav konkrētu datumu, kad plānots lidot, noteikti būs iespējams ietaupīt naudu – tas ir pamatprincips lētai ceļošanai. Biļešu cenas vienmēr ietekmē nedēļas diena, kad paredzēs doties ceļā – darbdienās lidot būs lētāk, svarīga arī ceļošanas sezona – ja ceļojuma galamērķī nav, tā saucamā, tūrisma sezona, visskaistākās pasaules vietas iespējams apceļot pat uz pusi lētāk. Cenas mainās pat atkarībā no diennakts laikiem – lidojumiem agrāk no rīta un vēlu vakarā biļetes var iegādāties izdevīgāk. Tāpat, bieži biļetes ir lētākas, ja iegādātas ilgu laiku pirms ceļojuma.

Lidojumi no dažādām lidostām

Tā kā cenas no viena un tā paša galamērķa atkarīgas no lidkompānijas, kas to piedāvā, tad nenāks par ļaunu pārbaudīt, vai no tuvumā esošajām lidostām ceļot nav lētāk. Tomēr šeit jāņem vērā arī tas, ka pilsētās, kur ir vairākas lidostas, nokļūšana uz citu lidostu, lai turpinātu ceļu no turienes, var būt dārgāka, nekā biļešu cenu starpība.

Atgādinājumi un jaunumu saņemšana

Vēl viens labs veids, kā uzzināt par izdevīgākajiem piedāvājumiem, ir pieteikšanās aviokompāniju un tūrisma aģentūru jaunumu saņemšanai, jo tie kalpos kā atgādinājums, ka pieejams jauns cenu piedāvājums vai akcija. Tāpat viedtālruņos var iegūt aplikācijas, kas informē par lētu aviobiļešu parādīšanos, vēl arī iespējams izvēlēties galamērķi, cenu un laiku, kurā vēlaties lidot, un e-pastā vai sociālajos tīklos saņemt paziņojumu ikreiz, kad parādīsies, kas atbilstošs. Noderēt var arī pieteikšanās pēdējā brīža piedāvājumiem, bet tad gan vienmēr pie rokas jātur sakrāmēta ceļasoma, lai dotos ceļā uzreiz. Tāpat aktīvie ceļotāji mēdz dalīties savos atradumos internetā par lētiem ceļojumu piedāvājumiem – lai tos uzzinātu, piereģistrējieties domubiedru grupās, piemēram, www.celakaja.lv, Pēdējā brīža ceļojumi, Latvieši ceļo un citās.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Farecompare.com un Independenttraveler.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!