"Latvian Voices" vokāliste un kora "Modus" diriģente Andra Blumberga Taipejā bijusi kopā ar dziedātājiem. Pa vidu koncertiem bijusi iespēja arī aizbraukt pie dabas un apskatīt dažādus interesantus objektus. "Tas, kas mani tur sajūsmināja, ir daba!" saka Andra.

Lūk, viņas ieteikumi, ko apskatīt Taipejā.

1. Apmeklēt Jeilu (Yehliu) dabas parku. Tas ir ģeoloģiskais parks, kur valdzina vēji un ūdeņi, bet apskatīt var neparastus dabas veidojumus – Dienvidķīnas jūras viļņu mākslas darbus, kas atgādina cilvēku galvas. "Tur pastaigāties ir ļoti interesanti, jo var sajust dabas mijiedarbību – kā vējš ar ūdeni veido skulptūras."

2. Nakts tirgus. "Ja dienā viss šķiet vienās krāsās, tad naktī parādās pavisam cita dzīve. Tu nokļūsti citā pasaulē. Pat nekas nav jāpērk, tikai jāizbauda tā atmosfēra. Interesanti, ka staigājot pa šiem tirgiem, nokļuvām pie tempļa, kur cilvēki iet izlemt savu likteni, met kauliņus un, kā tie nokrīt, tā dieviņš ir lēmis – precēties vai neprecēties, mācīties vai nemācīties. Man bija interesanti arī skatīties, ko mūsdienās ziedo tempļos. Tie nav jēri un augļi, bet tās ir čipsu pakas un saldumi," atceras Andra.

3. Piedalīties tējas ceremonijā. "Tas noteikti ir jāizbauda. Mums palaimējās tikties ar vienu no 350 profesionālajām tējas pasniedzējām, kas ir sertificēta un zina, kā tēju pareizi pasniegt. Tur svarīgs ir viss – gan grādi, gan tas uz kuru pusi stāv tējkanniņa, gan daudz kas cits, kas ietekmē tējas stiprumu," stāsta Blumberga, skaidrojot, ka tējām ir ļoti dažāda ietekme, un no tām varot pat apreibt.
Mūziķe arī atzīst, ka Taipeja un Taivāna viņu pārsteigusi, gan tādēļ, ka jutusies tur ļoti droši, gan arī tāpēc, ka viss bijis ļoti tīrs un labi sakārtots.

Taipeja jeb ir Ķīnas Republikas faktiskā galvaspilsēta kopš 1949. gada Ķīnas pilsoņu kara. Tā bijusi arī Taivānas galvaspilsēta no 1895. gada, kad tur valdīja Japānas impērija. Tūristus no visām pasaules malām Taipeja vilina ar savu nakts tirgu un jautrajiem karaoke bāriem, gan relaksējošie karstie avoti un plašās pludmales.

Visu raidījumu "Hobiju Sestdiena" skatieties "TV360" vai aplikācijā "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!