Foto: Privātais arhīvs
Anita Sane pašlaik ir pilna laika ceļotāja, kas ar piedzīvoto dalās gan fotogrāfijās, gan stāstos. Anita jau 13 gadus sevi sauc par solo ceļotāju, galvenokārt braucienos dodoties viena pati, turklāt šogad Anitas ceļojumu bagāžā paredzēti 17 ceļojumi, kas tikai apliecina viņas pieredzi šajā lauciņā.

Iepriekš Anita ilgstoši strādāja personālvadībā, līdz 2017. gadā mainīja ierasto ikdienas ritējumu un ar pilnu jaudu pievērsās divām savām interesēm – ceļošanai un blogošanai. Anita ne vien piedzīvotajā dalās ar interesentiem, bet arī pati izglītojas, dodoties uz dažādām tūrisma konferencēm visā pasaulē, kā arī rīko tikšanās, kurās vienuviet pulcējas 40+ sievietes-ceļotājas. Tāpat ceļotāja iesaistījusies arī "couchsurfing" – lai gan pati, dodoties uz ārzemēm, neizvēlas šo nakšņošanas veidu, viņa labprāt cilvēkus uzņem pie sevis Rīgā, tādējādi arī stiprinot paziņu loku visā pasaulē.

"Vēlme redzēt pasauli ir stipri sena. Vienīgi dažādos laikos atkarībā no iespējām un visa pārējā tā ir dažādi izpaudusies. Tas ir mainījies ar laiku. Manas paaudzes cilvēkiem, kuriem liela daļa pasaules, tā teikt, bija "aizslēgta" diezgan ilgu laiku, pirmie braucieni uz rietumvalstīm bija jau liels notikums. Man tas bija 1994. gada ceļojums uz Lielbritāniju," atminas Anita.

Savukārt pirmais ceļojums, kurā Anita devās pilnīgi viena, bija 2005. gadā uz Parīzi. Kopš tā laika viņa bieži izvēlas doties braucienos viena pati. "Nav tā, ka simtprocentīgi vienmēr dodos viena, bet 80 procentos gadījumu tas ir ceļojums vienatnē. Turklāt tas nav arī brauciens kādā grupā – es pati plānoju un viena arī tajā dodos. Es to daru pilnā apjomā viena." Kā Anita pie šādas domas nonāca? "Bija cilvēki, ar kuriem kopā ceļoju, bet pēc kāda laika viņu vairāk nebija, bet es savukārt gribēju turpināt ceļot. Tad es izlēmu – labāk ir ceļot vienai, nekā nedarīt to nemaz," teic Anita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!