Foto: DELFI
Tumšajā un lietainajā rudenī nereti gribas aizbraukt uz kādu dienvidu zemi sasildīties. Tiesa, ne vienmēr to izdodas izdarīt pa īstam, jo arī galamērķī laikapstākļi var būt neprognozējami. Šoreiz mans ceļš aizveda uz Sardīniju. Novembrī tā nebūt nebija saules pielieta atpūta jūras krastā, bet sasildīties izdevās un atpūsties arī.

Izvēloties galamērķi atvaļinājumam, man bija vairāki kritēriji – tam jānotiek novembrī, virzienam jābūt kaut nedaudz uz dienvidiem un izmaksām nevajadzētu būt pārāk lielām. Tā nu sanāca, ka ceļojums uz Sardīniju, mājupceļā divas dienas pavadot Itālijas pilsētā Bergamo, atbilda visām manām prasībām – Itālijā ir nedaudz siltāks nekā Latvijā, izbraucu 8. novembra vakarā un lidojumi un viesnīcas kopā izmaksāja ap 300 eiro. Klāt vēl jāpierēķina pārvietošanās uz vietas, ēšana un ieeja muzejos, ja tie interesē.

Lai arī Itālija daudziem asociējas ar sauli un siltu laiku, novembrī to, protams, nevajag gaidīt. Var gadīties, ka laikapstākļi ir piemēroti, lai izietu ārā šortos un nopeldētos, bet tā var arī nenotikt. Iepazīstoties ar laika prognozi ceļojuma datumos, biju gatavojusies, ka līs katru dienu, bet man paveicās – nokrišņi teju visas dienas garumā bija tikai trīs dienas.

Mans galamērķis bija vēsturiskā Algēro pilsēta Sardīnijas ziemeļrietumos. Tā kā mans plāns bija atpūsties, nevis palepoties ar "Instagram" bildēm par to, ka apmeklētas visas ievērojamākās vietas, apmetos uz sešām dienām Algēro un lēnā garā izpētīju pilsētu un tās tuvāko apkārtni, kur gan netrūkst ne skaistu, ne ievērības cienīgu vietu. Braucu ar velosipēdu, staigāju, viesojos vīna darītavā un satiku mežacūku, bet nu par visu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!