Foto: Shutterstock
Krāmējot ceļa somu, cilvēki bieži vien pārcenšas. Protams, sajūta, ka esi nodrošinājies pilnībā visām dzīves situācijām un iespējamajām stihijām, var nomierināt sirdi, taču nereti daudzas lietas patiesi ir liekas un tikai rada lielāku apjukumu kofera saturā. Turpinājumā pastāstīsim par 10 mantām, kuru vajadzība braucienos mēdz būt pārspīlēta.

Drēbes, kas nesader kopā

Ceļojumu un mantu pakošanas padomos bieži vien tiek minēts – ceļa somā jāliek tikai tās drēbes, kas labi izskatās kopā. Piemēram, no diviem krekliņiem un divām biksēm sanāk jau četras dažādas apģērbu kombinācijas, taču, ja krāsas un stili ir absolūti atšķirīgi, var neiznākt pat viens labs komplekts. Tas nenozīmē, ka košās un izteiksmīgās drēbes nebūtu domātas ārzemju braucieniem, tomēr nepieciešams jau mājas padomāt, vai tās nepaliks salocītas koferī.

Tehnika, tehnika, tehnika

Cilvēkiem tīk gan turēt mājās, gan arī ņemt līdzi braucienos mantas, kurām iespējams pielikt zīmīti – iespējams, kādreiz noderēs. Nekad taču nevar zināt, kas atvaļinājumā var būt noderīgs, tāpēc nereti tiek ceļa somā likta tāda tehnika kā personīgais un darba dators, planšete, telefons, dažreiz arī pat iepriekšējais mobilais, fotoaparāts un tamlīdzīgas lietas. Tās, protams, ikdienā tiek liktas lietā, taču atvaļinājumā bildes vari uzņemt arī tikai ar telefonu, fotoaparātu atstājot mājvietas plauktā, un darbu pat ieteicams atstāt mājās, lai kārtīgi atpūstos, tāpēc pirms rāvējslēdzēja aiztaisīšanas vēlreiz pārskati, vai neesi salicis kaut ko lieku.

Siltās drēbes karstam klimatam

Dodoties uz siltajām zemēm, kurās teju 365 dienas gadā spīd saule, džemperi un bikses visdrīzāk būs absolūti liekas. Protams, kad saule noriet, vairs nebūs jūtams tāds karstums kā dienas laikā, tāpēc viena siltāka jaciņa noderēs, taču šeit uzsvars ir uz vienu. Cilvēka dabā ir sagatavoties milzīgām lietusgāzēm, vētrām vai citām dabas stihijām, tomēr, lai izvairītos no absolūti nevajadzīga drēbju kalna, pirms došanās vērts vienkārši pārskatīt laika prognozi.

Apakšveļa veselam mēnesim

Ja vien nedodies ceļojumā, no kura plāno atgriezties tikai pēc vairākām nedēļām, nav vajadzības ņemt apakšveļu daudz ilgākam laikam. Protams, dzīvē var gadīties visādi un kāds lieks pāris par ļaunu nenāks, tomēr nereti cilvēki iepako somā tik daudz veļas, ka varētu vienas dienas laikā pārģērbties pat vairākas reizes.

Dāmām – visas matu veidošanas ierīces

Atvaļinājumos un brīvdienu ceļojumos jo īpaši gribas izskatīties labi, tāpēc rokas koferītī tiek meklēta vieta ne tikai fēnam, bet arī lokšķērēm, taisnotājiem un citām ierīcēm. Pirms dodies ceļā, noskaidro, vai naktsmājās fēns jau nav pieejams. Tāpat skaistos viļņos ieveidotus matus var iegūt arī pavisam vienkārši – dienu pavadot pludmalē, bet, ja rezultāts neapmierina, tad arī taisnotājs var pārtapt par lokšķērēm, tādējādi pārējās ierīces ļaujot atstāt mājās.

Identiskas mantas ar ceļabiedru

Ja neceļo vienatnē, ir absolūti lieki ņemt līdzi mantas, kuras somā liks tavs ceļojuma kompanjons. Kā piemēru var minēt lielās šampūna pudeles, bārdas dzenamās mašīnas vai iepriekš minētos fēnus. Šīs mantas iespējams dalīt un nav nepieciešams ņemt dubultā.

  • Ar kādiem cilvēku tipiem labāk nedoties ceļojumos, uzzini šajā rakstā.

Mantas, kas neizslēdz viena otru


Ko darīsi ceļojumā ar divām melnām somām, ķemmēm vai saulesbrillēm? Nevar izslēgt iespējamību, ka vienas pazudīs, saplīsīs vai kā citādi vairs nebūs lietojamas, taču šādi gadījumi nav ārkārtīgi bieži. Lielākoties tu tāpat izmantosi tikai vienu, savu mīļāko aksesuāru vai priekšmetu, tāpēc pārējās mantas tev vienkārši maisīsies pa kājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!