"Šrilanka kā magnēts mani vilina atkal un atkal un šajā eksotiskajā valstī esmu jau trešo reizi. Būdams fotogrāfs, ceļojumā nolēmu mazliet pamainīt savu skatījumu un pamēģināt skaistākos brīžus iemūžināt video, ņemot līdzi pēc iespējas mazāk tehnikas, lai vieglāka soma," saka Mārtiņš Plūme, kurš pārziemoja Šrilankā un pastāsta tuvāk, kāpēc šis ir lielisks galamērķis.

"Šoreiz ceļoju kopā ar sievu, lidojuma biļetes uz Šrilanku iegādājāmies tikai vienā virzienā, lai pārziemotu krietni siltākā valstī par Latviju. Un kāpēc tieši Šrilanka, nevis kāda cita valsts? Šrilankas salas izmērs ir tuvu Latvijas izmēram, bet tajā ir pārsteidzoši daudz dabas parki, kuri mūs ļoti interesē – sākot ar neskartu dabu vientuļajās pludmalēs līdz kalnu virsotnēm ar ļoti iespaidīgām ainavām. Un, protams, vietējie iedzīvotāji, kas ir šīs salas magnēts, draudzīgi un smaidīgi, lai kurp mēs dotos. Šobrīd Šrilankas iedzīvotājiem politiskā situācija ir sarežģīta un naudas vērtība kritusies, kas, savukārt, ir izdevīgi tūristiem, jo cenas gandrīz visam ir draudzīgas. Piemēram, gandrīz katrā ciemā ir iespēja atrast pieklājīgas naktsmājas ar iekļautām brokastīm par pieciem eiro un paēst vietējās ēstuvēs no 60 centiem līdz vienam eiro. Tajā pašā laikā Šrilanka ir ļoti droša tūristiem."

"Mani patīkami pārsteidz, kā iedzīvotāji sadzīvo ar savvaļas dzīvniekiem, jo visi video redzamie ziloņi, krokodili, mežacūkas, brieži un citi dzīvnieki atrodas piepilsētās un dabas parku pievārtē, kur tie droši klejo pa auto ceļiem ārpus nacionālo dabas parku teritorijas. Pārvietojāmies Šrilankā ar motorolleri, divarpus mēnešos nobraucām 5800 kilometrus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!