Foto: Vida Press

2011. gadā Roberts Luters (Robert Lutter) pameta mājas Londonā, lai dotos paša izvēlētā misijā – ar velosipēdu apbrauktu apkārt pasaulei. Četru gadu laikā uz diviem riteņiem viņš nobraucis 40 tūkstošus kilometru, pabijis 30 valstīs un tagad atgriezies mājās, lai vāktu līdzekļus savas grāmatas izdošanai.

Riteņbraucēja ceļš vedis cauri Āzijas tuksnešiem un pāri Himalajiem, viņš pabijis Amerikā, Eiropā un Austrālijā, izaicinot gan sava ķermeņa gan prāta spējas un robežas.

"Mans ceļojums sākās kā bēgšana no ikdienas un došanās nozīmīgā un emocionālā radošuma un labdarības projektā," Luters stāsta Vida Press.

Tas nav bijis viegli. "Sava ceļojuma laikā bez ēdiena un ūdens nomaldījos Kazahstānas tuksnesī 50 grādu karstumā," atklāj ceļotājs, kurš brauciena laikā savācis arī piecus tūkstošus ASV dolāru (4,685 eiro) labdarībai.

Foto: Vida Press

Pēc brauciena 31 gadu vecais ceļotājs atgriezies savā dzimtajā pilsētā Glokesteršīrā, Lielbritānijā, un tagad plāno uzrakstīt grāmatu, kur izstāstīšot savus piedzīvojumu stāstus.

"Sāku braukt, kad biju 27 gadus vecs. Šis ceļojums man prasīja 48 mēnešus un divus velosipēdus. Mani arī notrieca auto un beigās aplaupīja," Vida Press stāsta ceļotājs.

Šo četru gadu laikā ceļotājs darījis visu, lai "sakasītu" cik necik naudas ēdienam un naktsmājām. Tostarp viņš nodarbojies ar fotografēšanu, par gultasvietu piepalīdzējis dažādos darbos viesnīcās, apmeties pie vietējiem iedzīvotājiem dažādās valstīs un strādājis gadījuma darbus fermās vai krāsojot mašīnas.

Tagad, kad Luters atgriezies mājās (starp citu, tieši dažas dienas pēc atgriešanās, viņam nozagts velosipēds un maks), viņš sācis vākt līdzekļus, lai izdotu divas grāmatas par saviem piedzīvojumiem, dzīvi ceļā, citu valstu kultūrām un riteņbraukšanu kā ceļošanas veidu.

Savukārt visi līdzekļi, kas netikšot izlietoti grāmatas izdošanai, tikšot izmantoti nākamajam ceļojumam, ko viņš veikšot ar pāri skriešanas kurpju kājās.

Pašlaik (17. novembrī) viņam jau izdevies savākt 13800 mārciņu jeb 19,7 tūkstošus eiro no mērķa sasniegšanai nepieciešamajiem 15 tūkstošiem (21414 eiro). Vairāk par Roberta Lutera projektu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!