Kāds 73 gadus vecs ķīnietis vēl ilgi atcerēsies savu ceļojumu uz Aizliegto pilsētu Pekinā. Pēc tam, kad viņš bija noklīdis no savas tūristu grupas, sirmgalvis izlēmis doties uz mājām kājām. Lieta tikai tāda, ka mājas atradās 1500 kilometru attālumā. Viņu atrada tikai pēc sešām dienām, kad viņš jau bija nogājis pirmos 100 kilometrus, raksta Rt.com.

Vīrs, ko Ķīnas mediji sauc vienkārši par Ju (Yu), kopā ar tūristu grupu 13. oktobrī apmeklējis iespaidīgo Imperatoru pils muzeju Ķīnas galvaspilsētā, ko dēvē arī par Aizliegto pilsētu. Viņa grupā lielākoties bijuši tādi paši pensionāri kā viņš no Džedzjanas provinces Ķīnas austrumos. Viņš pils apmeklētāju burzmā kaut kādā veidā nošķīries no paziņām un pazudis. Nabaga vīrs palicis pilī bez mobilā telefona, identifikācijas kartes un pat bez gida vai savu bērnu tālruņa numuriem.

Ju, kurš pēc Ķīnas mediju vēstītā, knapi prot rakstīt un lasīt, palicis viens. Viņš gan esot mēģinājis komunicēt ar vīriem formastērpos pie tūrisma objekta, bet neviens nav sapratis viņa īpatnējo dialektu, jo Ju nerunājis arī tradicionālajā mandarīnu valodā.

Tā nu cienījamā vecuma ceļotājs izšķīries par visai drosmīgu un neparastu soli – tā vietā, lai gaidītu palīdzību turpat Aizliegtajā pilsētā, viņš devies mājup uz Ruianas pilsētu, kas atrodas aptuveni 1500 tūkstošus kilometru attālumā no Pekinas.

Tulznas, gadi un pat Pekinas neciešamais smogs pensionāru nav apturējis. Orientējoties pēc saules, viņš devies dienvidaustrumu virzienā. Laimīgā kārtā policija viņu tomēr atradusi, kad viņš jau bija nogājis 100 kilometrus un ticis līdz Tiandžinas pilsētai.

Ju bijusi līdzi nauda, tāpēc badu viņš nav cietis. Tomēr viņš neesot nakšņojis viesnīcās, tā vietā gulējis ceļmalās, raksta Rt.com.

Kad sirmgalvis laimīgi atrasts, viņš teicis, ka nekad vairs nekur neceļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!