Foto: Shutterstock
Apmeklējot dažādas valstis un pilsētas, lielākoties ceļotājiem ir vēlēšanās apskatīt gan populārākos objektus, gan arī tūrisma ceļvežos neierakstītās vietas. Lai apskatītu zināmākos objektus, nereti nākas stāvēt garās rindās, jo ar tādu pašu domu tur ieradušies vēl citi ceļotāji. Šī iemesla dēļ iepazīstinām ar vērā ņemamiem padomiem, kā izvairīties no stāvēšanas garās rindās.

Iesākumā jāmin, ka lielākā daļa veidu, kuri paredz nestāvēšanu garās rindās, ietver arī papildu samaksu – tavs uzdevums ir šo summu noskaidrot un pēc tam izvērtēt, vai cena ir atbilstoša tam, cik ilgu laiku ietaupīsi, nestāvot garajā rindā.

"Smarter Travel" raksta, ka vispirms ieteicams konkrētā muzeja, atrakciju parka vai skatu torņa uzziņu vietā noskaidrot, vai nav iespējams iegādāties biļeti, kas paredz ātru ieeju objektā. Reizēm ir iespējams reģistrēt "drauga jeb klienta karti", kuras cena ir simboliska, taču bonusu sarakstā ietilpst tieši nestāvēšana rindā.

Lai izvairītos no garām rindām, vērts apsvērt došanos apmeklēt objektus kopā ar kādu tūristu grupu – citiem vārdiem sakot, apskatīt konkrēto vietu, iegādājoties biļetes kādā vietējā ceļojumu aģentūrā. Šādi organizētie braucieni parasti ietver gan to, ka interesentiem nav jāstāv garās rindās pie ieejas, gan arī garantē interesantu ekskursiju gida pavadībā.

Foto: Reuters/Scanpix

Objektu apskatīšanai vienatnē vai draugu kompānijā ir savi plusi, taču vietējie gidi spēs sniegt daudz plašāku informāciju, kā arī dot ieskatu sīkumos, par kuriem, iespējams, iepriekš nebūsi dzirdējis.

  • Viena no vietām, kuru iesaka apmeklēt gida pavadībā, ir Siksta kapela. Kāpēc to dēvē arī par vietu, kuru dzīves laikā kaut vienreiz vajadzētu redzēt, lasi šajā rakstā.

Protams, ne vienmēr tieši tajā laikā un dienā, kad tu plāno doties uz konkrēto vietu, sagaidīs gara cilvēku rinda, taču par objekta apmeklētību vērts painteresēties jau iepriekš.

Viens no vienkāršākajiem un efektīvākajiem veidiem ir doties uz vietām agros rītos vai vēlos vakaros, kad interesenti vēl nav ieradušies vai jau devušies mājup – šādā variantā nebūs jātērē ne nauda, ne laiks, ne arī jāsabojā garastāvoklis lielā cilvēku daudzuma dēļ.

Foto: Shutterstock

Vēl lielai daļai objektu ir gan galvenā, gan arī vēl citas ieejas. Tās gan nevar saukt par slepenām, jo ir visiem brīvi pieejamas, taču par mazāk zināmām gan, tāpēc tajās apmeklētāju rindas ir daudz īsākas. Šāda ieeja ir arī, piemēram, slavenajā Luvras muzejā Parīzē. Plašāk lasi šeit.

Tāpat kā lētākas lidmašīnās biļetes iespējams nopirkt dažādās interneta vietnēs, piemēram, "momondo" vai "skyscanner", atrodamas mājaslapas, kurās bez rindas piedāvā iegādāties ieejas biļetes dažādos objektos. Ieejas biļetes uz jebkuru apskates vietu ieteicams pirkt internetā (ja tas maz ir iespējams). Arī šajā gadījumā var tik pierēķināta papildu summa par pakalpojumu, taču, kā minēts iepriekš, vērts izsvērt iespējamo rindā pavadīto laiku un līdzekļu ieguldījumu.

Tāpat no rindām iespējams izvairīties un ietaupīt naudu arī dažādos apskates objektos, izvēloties turp doties tā saucamajā nesezonā. Piemēram, aprīļa beigās vai septembrī/oktobrī, kad laiks ir pietiekami labs, bet bērni atgriezušies skolas solos un arī viņu vecāki strādā.

  • Ja ieejas biļetes objektos beigu galā būs izmaksājušas vairāk nekā cerēts, šajā materiālā apkopoti noderīgi padomi, kā citos veidos ceļojumos ietaupīt naudu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!