Foto: Shutterstock
Tikšana cauri rokas bagāžas pārbaudes punktam var būt viens no nepatīkamākajiem posmiem ceļojumā – īpaši, ja priekšā ir rinda un tevi sāk mākt bailes, ka varētu nepaspēt uz lidojumu. Ko vērts paturēt prātā, lai pēc iespējas ātrāk izietu kontroli, lasi turpmākajās rindās.

Protams, tu nevari likt visiem priekšā stāvošajiem izkūpēt gaisā, bet vari saīsināt laiku, ko pavadīsi pie pārbaudes lentes.

Šķidrumus pārliec speciālajā maisiņā. Un to vēlams izdarīt jau mājās! Rindu pamatīgi aizkavē pasažieri, kuri tikai pārbaudes brīdī sāk šķirot, kurā maciņā liekami krēmi un smaržas un kur lūpu krāsa ar skropstu tušu. Skaidrības labad gan jāpiebilst, ka ir lidostas, kuras pieprasa atšķirīgu izmēru speciālos maisiņus, taču arī tos iespējams saņemt jau pirms stāšanās rindā.

Neliec daudz aksesuāru. Dodoties uz lidostu, nav ieteicams rotāties ar gredzeniem, auskariem, kaklarotām, pulksteņiem un rokassprādzēm. Tas jāatceras tāpēc, ka, ļoti iespējams, vismaz daļu no tiem tev liks ņemt nost, tādējādi kavēsi gan savu laiku, gan arī rindas plūsmu kopumā. Ja dikti vēlies, lai, izkāpjot galamērķī, aksesuāri būtu uzlikti, rotājies ar tiem vien pēc nonākšanas "Tax Free" zonā.

Apavu izvēle. Reizēm lidostas darbinieki arī prasa, lai tiktu novilktas kurpes (īpaši tas attiecas uz zābakiem). Šī iemesla dēļ velc apavus, kuriem nav desmitiem klipsīšu vai ilgi atsienamas un aizsienamas šņores.

Apģērbu izvēle. Tas pats sakāms arī par drēbēm, kuras velc mugurā. Skaidri zināms, ka āra jaka tev būs jāvelk nost, tāpēc neapgrūtini sevi, velkot apģērbu, kuram ir ārkārtīgi daudz pogu.

Zini – ko var un ko nevar. Ja ceļojums plānots vien uz pāris dienām pie kāda drauga vai radinieka, kas dzīvo ārzemēs, pietiek tikai ar rokas bagāžu. Cilvēki iemīļojuši šādos braucienos līdzi ņemt arī kādus gardumu no mājām, taču, lai darbiniekiem nerastos iemesls prasīt tev somu atvērt, skaidri jāzina, ko drīkst pārvadāt, bet ko nē. Tāpat kārtīgi jau mājās izlasi par atļautajiem tilpumiem un izmēriem.

Dators jāizņem jau iepriekš. Nereti rindās var novērot cilvēkus, kuri neapmierināti bubina zem deguna, ka viss tik lēni iet uz priekšu, bet, kad paši nonāk pie pārbaudes, tikai tad sāk meklēt šķidrumu maisiņu, kur somā ielikts dators, planšete vai telefons u.c. Arī šādas nepārdomātas rīcības kavē gan tavu, gan arī citu pasažieru laiku, tāpēc visas izņemamās lietas turi rokās jau pirms tam.

Ierodies laicīgi. Apzinies, ka tavs reiss nav vienīgais, kas izlido no konkrētās lidostas. Tur būs vēl simtiem vai tūkstošiem citu pasažieru, tāpēc labāk ierodies lidostā savlaicīgi. Tā, lai nebūtu jāsatraucas, ka garās rindas dēļ tava lidmašīna deguna priekšā pacelsies bez tevis.

Izmantotā informācija apkopota no "Culture Trip" un "Business Insider".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!