Foto: DELFI Aculiecinieks

"Sākot ceļojumu Spānijā, nebija plāna nokļūt pašā tālākajā Eiropas punktā," raksta lasītāja Iveta Sēbriņa, kas 15. martā devās uz Spāniju un Portugāli. Viņa savu ceļojuma stāstu iesūtījusi "Delfi Aculiecinieks" un "TūrismaGids" pavasara ceļojumu stāstu konkursā.

"Pēc vētrainiem piedzīvojumiem Barselonā, ceļš veda uz Lisabonu. Lai gan pilsētas dzīve ir skaista, arhitektūra apburoša, braukšana ar metro liek apbrīnot šo mistisko pazemes dzīvi, visvairāk pietrūka daba.

Foto: Shutterstock

Pēc piecu stundu brauciena cauri Portugālei, nonācām Algarves apgabalā, Lagušā – mazā pilsētā, kuras ekonomiku veido pārsvarā tūrisms. To vien pierādīja jau pirmajās dienās satiktie iedzīvotāji – tikai daži portugāļi un pārējie, kas šeit dzīvo un strādā gadiem, no visām pasaules malām.

Ceļošana man vienmēr ir asociējusies ne tikai ar tūrisma ceļvežos plaši aprakstītiem ievērojamiem objektiem, bet vairāk ar cilvēkiem. Satiktie ceļā daudz vairāk var pastāstīt par kultūru, dabas norisēm, par dzīvi, nekā vienkārši apkopota informācija internetā.

Par to arī stāsts – satikām brīnišķīgas personības, kuri, veltot savu laiku, mūs iepazīstināja ar Algarves pašām skaistākajām (arī apslēptākajām) dabas vietām. Okeāns, klintis, kalni un pasakainais saulriets – manām acīm saredzams, bet prāts vēl arvien nespēja to aptvert. Nonācām arī Pasaules galā – vietā, kas pirms kuģošanas attīstības tika uzskatīta par zemes beigām.

Ceļojums turpinās, jo Algarves apgabalā ir pārāk daudz ko redzēt, lai to varētu izdarīt dažās dienās vai dažās nedēļās.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Pavasaris šeit neasociējas ar sniega kušanu, pūpoliņiem un sniegpulkstenītēm. Pirmās dienas lija (kas pēc prognozēm arī bija pēdējās lietainās dienas šajā gadā), bet visas pārējā laikā tikai zila debess un spoža saule. Pa dienu saulē temperatūra sasniedz ap +30 grādiem, taču pēc saules rieta tā strauji nokrīt līdz +10 grādu atzīmei. Okeānā ūdens visu cauru gadu ir auksts, tāpēc sērfošana bez hidrotērpa ir stindzinošs pasākums ne tikai pavasarī, bet arī vasarā.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kas man asociējas ar pavasari šeit? Tie noteikti ir ziedošie apelsīnkoki, kuru ziedi un reibinošā smarža mazliet atgādina jasmīnu."

Par satraucošo pasaules malu Portugāli un tās dabas un kultūras bagātībām vairāk lasiet arī šeit.

"Delfi Aculiecinieks" sadarbībā ar "Tūrisma Gidu" izsludina pavasara ceļojumu stāstu konkursu. Interesantāko reportāžu autori pretendē uz mēneša balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos Latvijas tirdzniecības centros, kā arī uz "Tūrisma Gida" speciālbalvu.

Reportāžu sūtiet, izmantojot raksta apakšā skatāmo pievienošanas pogu šeit, vai arī uz aculiecinieks@delfi.lv, vai uz celojumi@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!