Foto: AFP/Scanpix
Došanās ceļojumos ar kruīza kuģiem kļūst arvien populārāka, mazinoties to biļešu cenām. Tiesa, ne visas kruīza kuģu kompānijas vēlas kļūt pieejamākas potenciālajiem klientiem ar demokrātiskām cenām – atsevišķi kruīza kuģi, piedāvājot īpaši greznu servisu, var lepoties ar ekskluzīvāko statusu pasaulē, vēstī "Business Insider".

"Crystal Serenity"


Foto: crystalcruises.com
Ik gadu saņemot nomināciju un slaveno balvu "Condé Nast Traveler Reader's Choice Awards" luksus tūrisma kategorijā kuģis "Crystal Serenity" lepojas ar 655 apkalpes locekļiem, pārvadājot aptuveni 1070 pasažieru. Uz kuģa krāšņā klāja atrodas 35 veikali, to skaitā "Dior" butiks.

"Seabourn Quest"


Foto: seabourn.com
Šis ekskluzīvais kuģis vienā reisā pārvadā tikai 450 pasažieru, un tā apkalpe sastāv no 330 darbiniekiem.

"Seabourn Quest" piedāvā ne tikai teicamu apkalpošanu, bet arī iespēju nodarboties ar dažādiem ūdens sporta veidiem, kā arī parūpējies par pasažieru atpūtu ar ekskluzīvām SPA procedūrām.

”Seven Seas Mariner”


Foto: rscc.com
Ikviens no 700 pasažieriem, kas atrodas uz "Seven Seas Mariner" klāja, saņem īpaši rūpīgu attieksmi, jo kuģa apkalpes locekļi ir atbildīgi katrs par diviem pasažieriem, sniedzot individuālu pieeju.

Kuģa kajītes ir aprīkotas ar privātiem balkoniem un ievērības cienīgām vannas istabām ar džakuzi.

"Silver Spirit"


Foto: silversea.com
"Silver Spirit" kruīza kuģis var uzņemt 540 viesu un ir aprīkots ar restorāniem, kā arī īpaši ekstravagantām kajītēm. Katrai no tām ir divas guļamistabas un balkons, savukārt prasīgākie viesi tiek izmitināti kajītēs, kas aprīkotas ar atsevišķām terasēm.

"Sea Cloud"


Foto: seacloud.com
Kruīza kuģis "Sea Cloud" ir teju greznākais pasaulē un var apkalpot 64 pasažierus, kas mitinās tā 32 kajītēs, kas iekārtotas īpaši grezni. Kuģa pasažieri var apmeklēt arī neskaitāmus restorānus, kas servē ekskluzīvas maltītes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!