Doma apmeklēt Maskavu man bija jau sen, bet ilgu laiku nesanāca to realizēt dzīvē. It kā atrodas tepat tuvu, bet tajā pašā laikā tālu. Pēc ceļojuma pa Norvēģiju sākām plānot ceļojumu uz Krieviju. Kā galamērķus izvēlējāmies divas lielpilsētas Sanktpēterburgu un Maskavu. Šoreiz pastāstīšu par Maskavu.

Rūpīgi bijām saplānojuši, ko skatīsimies Pēterburgā, bet Maskavu nedaudz atstājām novārta ar domu, ka tur nav, ko redzēt. Izrādījās, ka tas nebūt nav tā, par ko pārliecinājāmies tur pavadīto dienu laikā. Ir daudz dzirdēts, ka Maskava pievelk cilvēkus, un tie, kas tur atbrauc, bieži pat negrib Krievijas galvaspilsētu pamest – sak', tāda kā maģija. Tad nu gribējās pārbaudīt, vai šī pilsēta tiešam tā vilina.

Par pirmo apskates objektu izvēlējāmies slaveno Sarkano laukumu. Kā jau parasti ar tikai televīzijā redzētiem objektiem, viss šķita lielāks un grandiozāks. Izstaigājām turpat esošo lielveikalu "ГУМ", kas pilns ar dārgiem veikaliem – pat ja netaisies neko iegādāties, iesaku aiziet kaut paskatīties.

Man ļoti patika, ka Maskavā ir daudz sakārtotu parku. Tie tiešām apbur ar savu dažādību, sakoptību un skaistumu. Kā viens no apmeklējuma vērtiem parkiem ir Muzeonparks jeb Māksla parks, kur ir vērojami dažādi mākslas objekti, statujas, gleznas. Jāpiebilst, ka tur ir arī gleznu tirdziņš. Netālu atrodas arī Gorkija parks, kas ir ļoti moderns un jauniešu iecienīts. Tāpat, esot Maskavā, varu ieteikt aiziet arī uz VDNH jeb tautsaimniecības sasniegumu izstādes parku un pils – parka ansambli Caricino.

Maskava mani pārsteidza ar saviem kontrastiem, kas ir ļoti izteikti. Izejot no skaista sakārtota parka un pārejot tikai pāri ielai, nonāc pavisam citā realitātē. Izejot no Caricino parka ansambļa, uzreiz nonācām tehnikas tirdziņā, kur, ieraugot manu fotoaparātu, pārdevēji izteica daudz piedāvājumu to nopirkt, kas lika justies diezgan neomulīgi. Tālāk ceļš veda uz metro staciju, kur pa ceļam varēja manīt garas rindas uz sabiedrisko transportu, sievieti, kas pārdod biļetes tualetes būdiņā, un pat mūzikas grupu ar visu diriģentu. Tieši tādās vietās, nevis tūristiem nospodrinātos apskates objektos, var izjust reālo Maskavas dzīvi.

Trīs dienu laikā paspējām apskatīt:

•"Muzeon" mākslas parku;
•Gorkija parku;
•Sarkano laukumu;
•Izstaigāt centru pie Sarkanā laukuma;
•parku un pils – parka ansambli Caricino;
•Arbatu;
•Kristus Glābēja katedrāli;
•VDNH parku;
•Ostankinas TV torni.

Mans ieteikums tiem, kas plāno aizceļot uz Maskavu: neieciklēties uz tūristu vietām un nomaldīties kādā rajonā, kas ir tālāk no centra. Vairāk par Maskavu varat lasīt šeit.

Lūk, paši varat pārliecināties, ka Maskava ir skaista!

Citas Paulas Kinnes fotogrāfijas iespējams apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!