Foto: Privātais arhīvs
Pasaules latviešu klaidoņu brālības prezidents Pēteris Strubergs par pasaules apceļošanu sapņojis jau kopš tā laika, kad bijis vien mazs puika. Pakāpeniski viņa sapņi piepildījušies, un šobrīd apceļotas 83 valstis. Arī tagad, esot pensijā, Pēteris ne uz mirkli neapstājas, bet iepazīst arvien jaunas vietas.

"Ulmaņlaikā bija tāds žurnāls "Atpūta". Staļina valdīšanas laikā tie tika iekļauti aizliegtas literatūras sarakstā. Un par to glabāšanu draudēja pat nepatikšanas. Vectēvam bija bibliotēka, un tur bija paslēpti arī šie žurnāli. Sibīrijas šamaņi, Ēģiptes piramīdas, čūsku dresētāji Indijā, Papua- Jaungvinejas iezemieši... Es domāju, mīļo Dieviņ, kaut es visu to varētu redzēt! Un laika gaitā tas viss arī piepildījās," izceļ Pēteris. "Man bija daudz radinieku ārzemēs. Aizejot viņsaulē, viņi atstāja mantojumus, bet es uzcēlu māju. Māja bija diezgan paliela, un, paliekot tajā divatā ar sievu un aizejot pensijā, mēs nolēmām to pārdot. Gandrīz visa šī nauda aizgāja ceļojumiem," teic Pēteris, piebilstot, ka kopš tā laika pagājuši jau 12 gadi.

"Kopā esmu apceļojis 83 valstis – īsāk sakot, šis tas ir redzēts. Nav pabūts vien Dienvidpolā un Ziemeļpolā," smej Pēteris. Iecienītākie galamērķi ir Austrālija, kur viņš pabijis trīs reizes un vairākkārt ciemojies pat pie populārā latviešu dēkaiņa Krokodilu Harija jeb Arvīda Blūmentāla, kā arī Argentīna ar brīnišķīgo Buenosairesu. "Katra valsts ir interesanta ar kaut ko, bet, saprotams, visskaistākā ir Latvija," tā Pēteris, paskaidrojot, ka vēlas turpmāk vairāk pievērsties Latvijas iepazīšanai, to izbraukājot ar velosipēdu un par to arī uzrakstot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!