Foto: Publicitātes foto

Riteņbraucējs no Anglijas Pīters Adams Smits otrdien uzsācis pasaules apceļošanu no Cēsīm, kas būs mēģinājums apbraukt apkārt zemeslodei mazāk nekā 100 dienās, pavēstīja Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs Kārlis Pots.

Iecere paredz, ka Ginesa rekordu viņš varētu sasniegt pēc 95 dienām – 11.novembrī.

Riteņbraucēja atbalsta komandas pārstāve Aleksandra Brizgalova stāsta, ka starta vietai bijuši vairāki varianti – gan Berlīne, gan Poznaņa, bet viņa kā cēsniece uzstājusi, ka jāstartē Cēsīs. Pilsētas Vienības laukumu Pīters atstāja, cēsnieku gaviļu pavadīts, informē pašvaldības pārstāvis. Vairāki interesenti uz velosipēdiem un Pašvaldības policijas eskorts ar ieslēgtām bākugunīm pavadīja viņu līdz pilsētas robežai.

Otrdien Pīteram paredzēts šķērsot Latvijas-Krievijas robežu, kam sekos ceļš cauri Krievijai, Kazahstānai, Ķīnai un Honkongai, kur tiks atstāts atbalsta komandas auto, tālāk ar lidmašīnu notiks pārcelšanās uz Austrāliju, Jaunzēlandi un pēcāk ASV, savukārt pēdējais posms sāksies Portugālē, braucot pa Eiropu augšup un finišējot Cēsīs.

Pirmais rekorda mēģinājums sākās pirms divām nedēļām, kad komanda startēja no Skotijas, tomēr pēc ārstu norādījuma viņš bija spiests pasaudzēt celi un izlaist vairākas dienas, tādēļ tika pieņemts lēmums par atkārtotu startu, lai rekordu varētu sasniegt vēl esošajos Krievijas un Ķīnas vīzu termiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!