Foto: SAID URTABAJEV
Bērnībā es sapņoju, ka reiz iemācīšos lidot. Vēlējos, kaut man būtu Hermeja spārnotās sandales, sapņoju par pacelšanos debesīs gaisa balona grozā. Līdz pērnvasar beidzot īstenoju savu sapni – 37 gadu vecumā.

Te vietā atruna, ka iespēja pavizināties gaida balonā teorētiski man bija arī agrāk, tomēr tad par šo prieku būtu jāmaksā neattaisnoti augsta cena. Igaunijā par stundu ilgu lidojumu divatā jāšķiras no vismaz 500 eiro, Turcijā šī sapņa piepildīšana maksā ap 600 eiro. Citviet Eiropā, piemēram, Francijā, lidojums gaisa balonā būs vēl dārgāks.

Pavisam nejauši sociālajos tīklos uzgāju piedāvājumu Lietuvā. Ainavisks lidojums gaisa balonā virs Traķu ezera par pārsteidzoši pieņemamu cenu – vien 260 eiro divām personām. Ilgi nedomājām un traucāmies uz Lietuvu.

Jau laikus vienojos par tikšanos ar firmas pārstāvi – kontaktinformāciju man iedeva Traķu tūrisma informācijas centrā. Noteiktajā dienā puspiecos no rīta ieradāmies degvielas uzpildes stacijā, kas atradās mežā netālu no Traķiem. Iekāpām baltā mikroautobusā un tikām ievesti dziļāk mežā. Pēc pāris kilometriem nonācām nelielā norā, kur, kaujoties ar odiem, kopā ar sešiem citiem, mums nepazīstamiem tūristiem palīdzējām izpakot un sagatavot lidojumam gaisa balonu. Visa operācija ilga apmēram pusstundu.

Pasažierus gaisa balonā ielaida rindas kārtībā. Groza bortiņi sniedzās līdz gurnu līnijai. Kad visi bija uzkāpuši, gaisa balons līgani pacēlās debesīs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!