Foto: Shutterstock
Dodoties ceļojumā, ir vēlēšanās izbaudīt ikvienu minūti, tieši tāpēc nereti brīvdienu grafiks ir visai strikti saplānots, lai pagūtu redzēt pēc iespējams vairāk. Tomēr, tajā brīdī, kad plāni tiek kaldināti, bieži vien tiek aizmirsts par dažādiem neizbēgamiem (bet dažkārt kontrolējamiem) procesiem, kas pazudinās laiku kā nebijušu. Ieplāno laiku šīm nodarbēm vai centies mirkli padarīt produktīvu!

Ja esi izvēlējies ceļojuma laikā distanci veikt ar lidmašīnu, savos plānos ierēķini laiku, kas tev būs jāpavada lidostā. Pirmkārt, vērā jāņem tas, ka uz savu lidojumu jāierodas savlaicīgi, lai bez stresa un ar vēsu prātu varētu paveikt nepieciešamo. Tā kā parasti šis ir gana atbildīgs process, kam ieteicams atvēlēt laiku "ar rezervēm", padomā, ko darīsi brīvajā laikā, lai vienkārši nenāktos lūkoties griestos un sava atvaļinājuma laikā nevērtīgi "sadedzināt" laiku.

Svarīgs aspekts – ceļojuma loģistika. Kad plāno, kurp atpūtas laikā apmesties, atrodi visizdevīgāko variantu – ne tikai cenas ziņā, bet arī laika, atgādina "Smarter Travel". Bieži vien zemākas cenas var simpatizēt, tomēr tikai pēc tam var nākties atskārst, ka visi plānotie apskates objekti ir pat ļoti tālu no vietas, kur nakšņosi. Šādā gadījumā ietaupīt neizdosies, izdevumi izlīdzināsies ar transporta izmaksām un patērēto laiku, kas nav novērtējams naudā. Pirms dodies pelnītajā atpūtā, izplāno visu tā, lai savu ceļojumu nebūtu visu laiku jāpavada pārvietojoties un atrodoties mašīnā.

Lai arī kārtīgi ieturēties pirms aizraujošas un piedzīvojumiem bagātas dienas ir svarīgi, kārtīgi apdomā, vai nakšņošanas vietā ir prātīgi izvēlēties arī brokastot. Parasti šādās vietās brokastis tiek piedāvātas līdzīgā laikā, bet ja esi cīrulis un celies agri, kolektīvā maltītes gaidīšana var bremzēt tavu dienas režīmu. Pirms piesakies šādām iespējām, izvērtē savus plānus – iespējams, ieturēties izdevīgāk ir kaut kur citur.

Noteikti jāapdomā savs vēlamo apskates objektu saraksts. Vai tajā ir daudz tūristiem aktuālas vietas? Ja tā, tad rēķinies ar cilvēku burzmu. Turklāt, ja uz konkrēto vietu ir jāiegādājas biļetes, var nākties pastāvēt rindās. Izvēlies šos objektus aplūkot nepopulārākās dienas stundās vai arī izvairies no tiem, lai nenāktos laiku pazudināt stāvot nogurdinošās rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!