Foto: Shutterstock
Romantika, protams, var mājot jebkur, un to var un vajag meklēt viscaur pasaulē. Un tomēr cilvēkiem patīk piesaukt un uzskaitīt vietas, kur īpaši un romantiski strāvojumi burtiski vējo gaisā. No izbrauciena laivā pa senu kanālu Brigē līdz dejojošiem pārīšiem Buenosairesas ielās - resurss "Business Insider" piedāvā septiņas visromantiskākās vietas pasaulē.

Bali, Indonēzija

Bali ir viena ne pa jokam pievilcīga vieta. Salas gleznainās ainavas pievelk tūristus no visas pasaules, taču tieši tās unikālā kultūra un tradīcijas liek viesiem šeit atgriezties vēl un vēl.

Pasaules skaisto pludmaļu cienītāji un romantiķi dodas šurp, lai vērotu saulrietu pār kristāldzidrajiem ūdeņiem Sanuras pludmalēs. Viena no visromantiskākajām vietām šeit ir 15. gadsimtā celtais Tanah Lot templis, kas atrodas uz neliela klints gabala, ko apskalo okeāna ūdeņi. Romantiķiem noteikti patiks pieci ūdenskritumi, kas atrodas starp Bedugul un Singaraja. Kāpiens uz ūdenskritums Gitgit ir visievērojamākais - apmeklētājiem ir jāveic 150 soļi, lai ieraudzītu neticami skaistu ūdenskritumu kaskādi.

Ja vēlaties izvairīties no ļaužu pūļiem Bali dienvidu daļas pludmalēs, apmeklējiet Echo Beach Seminijakā. Šeit smilšu strēle stiepjas zem virknes klinšu atsegumu un visai bieži ir ietīta dīvainā, kā teju kaut kur nosapņotā miglā. Romantiķiem patiks!

Brige, Beļģija

Foto: Shutterstock

Brige atgādina pasaku pilsētiņu un piesaista daudzus romantiski noskaņotus prātus. Pilsēta ar tās laukumiem, dīvainajām mājām un bruģētajām ielām rada īpašu atmosfēru.

Šī ir vieta, kur iemīlējušies cilvēki tik labprāt dodas laivu izbraucienos pa gleznainajiem kanāliem. 366 pakāpienu pa vītņu kāpnēm baznīcā Belfortā, lai ieraudzītu pilsētu kā no putna lidojuma - tas vien ir ko vērts! Romantiski noskaņotie dodas vizināties zirgu pajūgā Begināžas virzienā, apmeklē klosteri, kura teritorijā netrūkst tiltiņu un dīķu, kuros peld gulbji.

Neviena vien viesnīca savus viesus cienā ar īstu beļģu šokolādi bez maksas.

Buenosairesa, Argentīna

Foto: Shutterstock

Buenosairesas krāsainā naktsdzīve un daudzveidīgā kultūra var ieraut tādā virpulī, ka grūti rast motivāciju doties no šejienes prom. Šeit romantiski noskaņotiem prātiem ir daudz vilinājumu.

Izdevums "Business Insider" iesaka, piemēram, iegrimt Teatro Colon sarkanajos samta krēslos un piedzīvot īstu teātra vai baleta pasaules brīnumu. Pilsētas Palermo apkaime lepojas ar labākajiem restorāniem un butikiem, šeit ir plaši parki - ideālas vietas piknikam vai garām pastaigām.

Kā labāko vietu dejošanai šajā pilsētā izdevums "Business Insider" piedāvā "Rojo Tango", kur dejas nerimst visu nakti, bet ēdiens raksturojams ar piecām zvaigznēm. Te notiek kabarē izrādes, bet īpašu burvību vietai piešķir telpu dizains - te viss grimstr krāšņā samta apdarē.

Tā kā dienvidu puslodē gadalaiki ir "kājām gaisā" - te var noķert vasaru, kad mums ir ziema. Labākais laiks apmeklējumam - septembris līdz decembris. Tad romantiķi te var baudīt ziedošas puķes, mērenu temperatūru un diezgan daudz vientulības, jo šajā laikā tūristu nav tik daudz.

Čarlstona, Dienvidkarolīna

Foto: Shutterstock

Čarlstona vilina ar senatnīgiem dārziem, vēsturisku gaisotni un tikai ASV Dienvidu štatiem raksturīgo šarmu. Šis ir ideāls galamērķis romantiķiem. Te iespējamas skaistas pastaigas pa magnoliju ziedos grimstošām ielām pilsētas dienvidos, kur rindojas lepnas savrupmājas un zaļojoši parki.

Mount Pleasant Memorial Waterfront Park piedāvā perfektas dabas dekorācijas ar ūdenskritumiem un skatu uz Čarlstonas ostu. Romantiķi te dodas izbraucienos uz Boone Hall plantācijām un dārziem, lai vērotu rožu dārzus un tauriņu daudzveidību.

Cinque Terre jeb Piecas zemes, Itālijas rivjēra

Foto: Shutterstock

Ar nosaukumu Cinque Terre apzīmē piecus klintīs būvētus ciemus Ligūrijas jūras krastā. Te ir Nacionālais parks ar unikālu ainavu, šī vieta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Šie klinšainie krasti ir kā lappuse no romantiska romāna. Iemīlējušies pāri te klīst pa mazajiem ostas ciematiņiem, kāpelē pa galvu reibinošām takām vai pastaigājas pa pludmales promenādi. Kāpjot pa takām, iespējams doties izpētīt vīna dārzus un lauku mājas, bet pēc tam no augšas izbaudīt brīnišķīgu skatu uz jūru.

Itālijas rivjēra ir sadalīta divos reģionos - vairāk uz lauksaimniecību orientētais Riviera di Levante uz austrumiem - to izvēlas ainavu un jūra skatu cienītāji. Un otrs - kūrortu un atpūtas apgabals Riviera di Ponente vairāk uz rietumiem. Pēdējais jāizvēlas, ja priekšroku dodat naktsdzīvei un atpūtai pludmalēs.

Fēza, Maroka

Foto: Shutterstock

Ieejot caur vārtiem Fēzā, rodas sajūta, ka spēlējaties ar laika mašīnu, raksts "Business Insider". Sajūtas un iztēli rosina viduslaiku ieliņas, daudzie tirgus laukumi un vēsturiskas ēkas - šeit tiešām var nokļūt citā laikmetā.

Izdevums iesaka apmeklēt senās Heri el Souani noliktavas, kuras projektējuši senie valdnieki. Tālāk jādodas pa caur Medīnas laukumu uz netālu esošo Bab Mansour, lai apskatītu senos marmora vārtus ar iegravētajiem flīžu paneļiem.

Kaut arī Fēza visvairāk pazīstama ar savu seno arhitektūru un vēsturi, apkārtnē Atlasa kalnos ziemas sezonā  ir iespējas nodarboties ar slēpošanu. "Business Insider" romantiķiem iesaka izvēlēties kādu no luksusa slēpošanas un Spa centriem ar brīnišķīgu kalnu ainavu komplektā.

Kiklades salas, Grieķija

Šo vietu "Business Insider" izceļ kā vienu labākajiem 2014.gada ceļojumu galamērķiem. Tirkīzzilie ūdeņi un dažādās izklaides iespējas, kalni, spoža saule, debešķīgs ēdiens - šis piedāvājums pievilina saderinātos un jaunlaulātos medusmēnesī.

Viszināmākā te ir Santorini sala, kas lepojas ar elpu aizraujošiem saulrietiem un baltām klintīm. Vislielākā - Naksos sala - piedāvā garas, smilšainas pludmales, apdullinoši zaļas ielejas un aizas. Romantiķiem šeit patīk doties augšup pārgājienā uz Panayia Pouláti - balto baznīcu ar zvanu torni un zilo kupolu, aiz kuras paveras skats uz skaisto līci.

Vislabākais laiks šo vietu apmeklējumam ir pavasaris un rudens. Vasarā te ir ļaužu pārpildītas pludmales, bet ziemā daudz tūristu interesējošu vietu ir slēgtas, turklāt nereti var piedzīvot vētras. Bet tas jau romantiķiem netraucē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!