Foto: Solveiga Kaļva
Sevilja, viens no populārākajiem galamērķiem Spānijā, burtiski apbur ikkatru, kurš tur reiz spēris savu kāju. Pilsētas gaisā virmo pomeranču smarža un kastaņu cepēju radītas dūmu grīstes, pa bruģētām ieliņām pakavus klaudzina zirgu pajūgi, pēkšņi gar acīm aizzib flamenko deju soļi, bet puišeļi bumbas vietā dzenā apelsīnus. Ko aplūkot un piedzīvot šajā Andalūzijas pilsētā?

Ņemot vērā, ka Sevilja ir Andalūzijas lielākā pilsēta, darāmā un baudāmā tur ir pārpārēm. Tiklīdz ieradušies Seviljā, tūristi parasti traucas uz karalisko pili jeb "Real Alcazar", kas ir godam nopelnījusi savu slavu, jo pilī un tās dārzos ir smuki bez gala. Keramikas mākslas interesenti dodas pāri upei uz radošo Triānas apkaimi, kur māju fasādes rotā raibas flīzītes, aplūkojams keramikas muzejs, kā arī iespējams andelēties vietējā tirgū. Tāpat Seviljā var nodoties neskaitāmu muzeju apskatei, spāņu uzkodu provēšanai kafejnīcās un bāros, kā arī flamenko kultūras iepazīšanai. Īsāk sakot, darāmā daudz, bet vienā rakstā visu neapkopot, tāpēc tālāk pievērsīšos pāris vietām, ko iesaku iekļaut Seviljas plānā papildus "Real Alcazar" apmeklējumam (jo tā nu gan ir obligāta padarīšana).

"Plaza de Espana": romantiska laivošana flīzīšu ielenkumā

Viens no Seviljas simboliem un slavenākajiem apskates objektiem pilsētā nenoliedzami ir Spānijas laukums ("Plaza de Espana"), kuram krāšņumā, apmēros un varenumā līdzināties var reti kurš arhitektonisks veidojums. Spānijas laukums ir daļa no Marijas Luīzes parka, kas kalpo par pilsētnieku un pilsētas viesu iecienītāko publisko zaļo zonu, lepojoties ar kuplām palmām, apelsīnu kokiem, raibām puķudobēm, strūklakām, paviljoniem un citiem smukumiem. Spānijas laukums izveidots 1928. gadā, lai tajā varētu uzņemt 1929. gada Pasaules izstādes iberoamerikāņu ekspozīciju. Spānijas laukuma bagātīgo dizainu radīja arhitekts Anibals Gonsaless, savā vīzijā sajaucot art deco, neobaroka, neorenesanses un neomauru stilus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!