Foto: Privātais ahīvs

Debesskrāpis pie debesskrāpja, sakopta un labiekārtota pilsētvide, sirsnīgi un atsaucīgi cilvēki – tā īsumā var raksturot Kanādu, no kuras nesen atgriezusies Sanda Čamane. Mēnesi pavadījusi, ceļojot pa Amerikas Savienotajām Valstīm un Kanādu, viņa novērojusi šādas tādas līdzības un atšķirības, taču svarīgākais – Kanāda viņā raisīja māju un drošības sajūtu. Tā, par spīti tam, ka atrodas tik tālu, ir vieta, kur Sanda vēlētos atgriezties.

Sanda ceļojumā nedevās viena – tas bija kopīgs piedzīvojums divām ģimenēm. Tā kā abās ģimenēs ir bērni, obligāts priekšnosacījums bija brīvdienu plānos iekļaut aktivitātes, kas būtu interesantas arī viņiem. Par prioritāti tika izvirzīta iespēja nopeldēties ik vietā, kur viņi viesojās, tādēļ arī naktsmītnes Kanādā tika īrētas tuvu pilsētai un ūdenstilpēm.

Kanādā viņi pavadīja deviņas dienas – no Bostonas ar īrētu automašīnu devās uz Kvebeku, pēc tam uz Monreālu, Otavu un, pirms atkal devās uz Ameriku, paviesojās Toronto, ko Sanda izceļ kā savu mīļāko pilsētu no visām, kurās viesojušies.

Sandas pirmie iespaidi – no Amerikas iebraucot Kanādā, viss šķiet spilgtāks, kalnaināks, zaļāks un, kur vien skaties, redzi vienus vienīgus kukurūzas laukus. "Iepriekš bijām dzirdējuši, ka daudzi kanādieši dzīvo tuvu Amerikas robežai, un tā tiešām ir, jo gar robežu notika liela rosība – tur ir daudz lielo fermu un zemnieku saimniecību," Sanda īsumā apraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!