Foto: DELFI Aculiecinieks

Vasara ir lielo piedzīvojumu un skaisto ceļojumu laiks. Teju ikviens no mums izplāno kādu amizantu pikniku vai laivošanas sesiju, dodas pārgalvīgā pārgājienā vai arī vienkārši izbauda gleznainus skatus pie jūras, kalnos, mežā. "Delfi Aculiecinieks" izsludinājis stāstu konkursu, kurā dalīties šīsvasaras piedzīvojumos, un daudzi lasītāji atsaukušies, iesūtot patiešām interesantus ceļojumu stāstus. Dažus no tiem publicēsim arī "Tūrismagids". Iesūti arī savu stāstu vēl līdz 7. septembrim!

Lūk, Everitas Elizabetes Mietules stāsts par vasaras piedzīvojumiem saules pielietajā Provansā "Francijas Provansa ar lavandu smaržu un +34 °C".

"Tāda ir dzīve, lai cik skarbi nebūtu – mūsu skaistais ceļojums sakrita cieši līdzās ar traģisko Nicas notikumu, taču mēs devāmies ceļā – apceļot Francijas dienvidus un brist līdz ceļiem lavandu laukā, bija sen lolots sapnis! Bijām sev ieplānojuši četras dienas – tādu skaistu nedēļas nogali no sestdienas līdz otrdienai.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Ielidojām Nicas lidostā, iekāpām īres auto un uzreiz pametām lielpilsētu, lai dotos skaistajā braucienā tikai pa mazajiem Francijas celiņiem un kazu takām, speciāli bijām plānojuši maršrutu, lai nav jābrauc pa lielceļu. Tas atmaksājās – tā un tikai tur ir īstā Francija! Liekot roku uz sirds, visa ceļojuma laikā, kopš pametām lidostu, sastapām tikai un vienīgi īstus francūžus, apkārt skanēja tikai franču valoda un viscaur mūs pavadīja Francijas kultūra un arhitektūra, Francijas vīni, bagetes un siers – tik autentisku Franciju mēs nebijām cerējuši sastapt un tieši tā bija šī ceļojuma burvība.

Mājvietas meklējām "booking.com" un "airbnb.com" – vissirsnīgāk iesaku tieši otro. Pirmo naktsmītni noskatīju tikai tāpēc, ka patika pilsētiņas nosaukums – "Barcelonnette", un šeit piedzīvojām pirmo neplānoto, bet tik patīkamo ceļojuma sākumu – ceļš uz "Barcelonnette" mūs ieveda Alpu serpentīnos, nokļuvām līdz kalnu sniegam. Ar tumsas iestāšanos iemitinājāmies savās pirmajās mājās; skanēja Džo Dasēns, mēs aizmigām.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceļojums sākās Alpu serpentīnos, turpinājās reibinošajās lavandu plantācijās un noslēdzās plašajos vīnogulāju laukos, kam pa vidu, kā kino, slejas no akmens mūrētas, senas vīna darītavas.

Lai pārāk jūs nekavētu, parādīšu vēl tikai dažas bildes – viena ir tapusi Verdonas aizas nacionālajā parkā (Parc naturel régional du Verdon – par to vairāk lasi šeit.), kur neplānoti piestājām un tad jau vairs nevarējām sev atteikt laivošanu kanjonā. Otra – līdz ceļiem lavandās "Plateau de Valensole", diemžēl bildē nevar izjust lavandu reibinošo aromātu, kas vasaras tveicē virmo gaisā viscaur Francijas Provansā.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Lavandu lauki visapkārt, vienā no tiem iebridām saulrietā – netālu no "Simiane-la-Rotonde". Apskatei arī "Sénanque Abbey" – abatija, ļoti skaists klosteris, tas rotājas uz daudzām pastkartēm un ledusskapju magnētiem.

Šis mums bija ļoti 'ceļojumīgs' ceļojums, un Francijas dienvidu apceļošana pašā jūlija viducī sagādāja daudz vairāk prieka un atmiņā paliekošu skaistu iespaidu nekā bijām gaidījuši!

Novēlu arī tev piedzīvot Francijas dienvidu skaistumu un 'francūziskumu'!"

Krāšņāko foto un stāstu autorus apbalvosim ar dāvanu kartēm 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā – "Alfa", "Origo", "Galerija "Centrs"", "Mols" un "Dole".

Konkurss turpināsies līdz 7. septembra pusnaktij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!