Decembra sākumā latviešu un lietuviešu ekstrēmā sporta veida "slackline" entuziasti veica drosmīgus trikus virs Kauņas slavenākās "spoku viesnīcas", ko plānots nojaukt, raksta Delfi.lt.
"Šis ir "SlacklineLv" un Lietuvas aktīvāko slackline atlētu kopdarbs. Tika izmantota lieliska iespēja pirmo un pēdējo reizi uzstādīt lentu uz Kauņas graustu simbola, kurš jau staigāšanas laikā lēnām tika jaukts nost. Milzīgs paldies mūsu Lietuvas draugiem par uzaicinājumu!" savā Facebook profilā raksta latviešu drošsirži.

Lynu virš Respublikos/Slacklining above Respublika from Juozas Bobina on Vimeo.

"Slackline" ir sports, ko izveidoja klinšu kāpēji 70. gadu beigās Amerikā, Josemitu. "Starp diviem enkurpunktiem tiek novilkta neilona vai poliestera lenta, uz kā balansē un mēģina pa to noiet. Daudzi to asociē ar virves staigāšanu cirkā, tomēr šis ir sports, kas jau ir sadalījies dažādos novirzienos un kurā notiek arī pasaules mēroga sacensības. Sports ir strauji attīstījies un pārņem visu pasauli aizvien vairāk," skaidro viens no "slackline" entuziastiem Latvijā Uģis Čakars.

Viņa pārstāvētā "SlacklineLv" ir Latvijā vienīgā organizācija, kur nodarbojas ar šī sporta popularizēšanu un attīstīšanu. "Mūsu galvenā auditorija ir aktīvi jaunieši, bet šajā sportā nav vecuma ierobežojumu. Organizācija darbojas jau divus gadus un veido atvērtos treniņus, apmācības, piedalās pasākumos ar paraugdemonstrējumiem, konsultē par ekipējumu un daudz pavada savu brīvo laiku ārā pie dabas," stāsta Čakars, piebilstot, ka nekas vairāk par ierašanos un ērtu apģērbu tā praktizēšanai nav vajadzīgs.

"SlacklineLv " komanda 7. decembrī uzaicināta uz Kauņu, lai kopā ar lietuviešu aktīvistiem pastaigātos pa lentu virs Kauņas spocīgākā simbola – kādreizējās viesnīcas "Respublikos". Šī bija pirmā un pēdējā iespēja, jo jau uzsākta ēkas nojaukšana. "Latvijas un Lietuvas komanda kopīgiem spēkiem uzstādīja divas aptuveni 45 metrus garas lentas starp ēkas korpusiem 50 metru augstumā. Viena no lentām tika uzstādīta uz tur jau esošās traktortehnikas, kas sākusi ēkas nojaukšanu. Šis ir vizuāli redzamākais pasākums Baltijā, kopš "slackline" sporta attīstības sākuma," atzīst Čakars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!