Latvijas jaunatklāšanas raidījuma "Te!" vadītājs Pauls Timrots devās pēdējā šīs sezonas pārbaudē, skaidrojot, vai Latvijas pilsētas ir gatavas uzņemt tūristus. Noslēguma raidījumā viņš inspicēja Aloju un Staiceli. Izrādījās, ka šo mazpilsētu tuvumā ir vairāki brīnumaini objekti, piemēram, peldošās salas un tilts pār neko.

Timrotu, doties uz Aloju, iedvesmojušas aktiera Laura Dzelzīša publicētās fotogrāfijas Facebook. Esot bijušas ļoti skaistas. Tomēr Alojā dāmas bibliotēkā Rīgas viesim lika vilties – tur nekā ko redzēt neesot, jābrauc uz Staiceli. Šādas "īpatnējas tūrisma pieejas" mudināts, raidījuma vadītājs brauca ar. Izrādījās, ka Staiceles Tūrisma informācijas centrs ir daudz pretimnākošāks un gatavāks uzņemt ceļotājus ar interesantiem stāstiem un objektiem.

"Salas pūšās pa ezeru, uz tām aug nelieli koki, un tie, kas uz tām uzkāpuši, saka, ka tās esot "ļurkanas"," Timrotam pastāstīja Staiceles informācijas centra vadītāja. To dzirdot, arī skeptiskais Timrots beidzot bija sajūsmā, un Ungurpils dzirnavu ezerā peldošie brīnumi viņam šķita tiešām interesanti. Ko vēl apskatīt Staicelē un Alojas apkaimē, skatieties sižetā.

Visas šīs un iepriekšējo sezonu raidījuma " TE!" epizodes var noskatīties "VFS Films" mājaslapā http://vfs.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!