Foto: Shutterstock

Taizeme jau kādu laiku ir viena no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem. Tur paviesojies arī aktieris Rihards Lepers. Pēc ceļojuma par saviem piedzīvojumiem un pieredzi ar Taizemes vīzas īpatnībām, cilvēku pūļiem, gidu savdabīgajiem akcentiem un vilšanos neapdzīvotās salas neatrašānā viņš pastāstījis arī "360.TV".

''Citu valstu pilsoņi Taizemē var uzturēties ilgāk – mēnesi vai pat divus, bet Latvijas pilsoņi var uzturēties tikai piecpadsmit dienas. To no sākuma nezinājām, jo bijām savu ceļojumu ieplānojuši uz divdesmit dienām. Bet, ja izbrauc no valsts, kaut vai uz vienu dienu, tad atkal, iebraucot Taizemē un iegādājoties vīzu, var uzturēties piecpadsmit dienas. Mēs uz trīs dienām izceļojām uz Malaiziju, biļetes, turp – atpakaļ, bija tikai simts eiro, un pēc tam atkal atgriezāmies Taizemē," stāsta Lepers.

Rihardam, braucot uz Taizemi, bijusi cita vīzija par valsti – neapdzīvotas salas un nekā nedarīšana. Bet tā vietā bijušas daudzas ekskursijas un cilvēku pūļi: "Tas viss mani nogurdina, man nesagādā kaifu apmeklēt jebkādu vietu, ja ir burzma.''

"Mans ieteikums, visiem tiem, kuri zina gan angļu, gan krievu valodu, izvēlēties krieviski runājošu gidu. Pēc manas pieredzes, krieviski runājoši gidi runā normālā krievu valodā un visu var saprast. Jo angliski runājošie gidi parasti ir vietējie, kuru izrunas un akcenta dēļ, gandrīz neko nevar saprast!" atdarinot taizemiešu akcentu, smej Rihards Lepers.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!