Katram savi ceļošanas ieradumi un scenārijs, pēc kura viņš vadās pirms sava piedzīvojuma. Tomēr ir daži paradumi, ko noteikti vajadzētu izskaust, jo rezultātā situāciju tikai apgrūtina un sarežģī. Iedvesmojoties no "Smarter Travel", tos uzskaitījām.

Zīmīgāko frāžu neapgūšana. Neatkarīgi no tā, ka labi pārvaldi internacionālas valodas, pirms dodies uz savu galamērķi, piefiksē svarīgākās lietas tur runājošajā mēlē. Lai arī varbūt tu labi runā, piemēram, angļu vai krievu valodā, var gadīties, ka būs nepieciešama palīdzība no kāda, kas kontaktējas tikai savā valodā. Labāk būt gatavībā, nekā palikt nesaprastam.

Rezervācija pēdējā mirklī. Lai arī dažkārt pēdējā brīdī ir iespējams atrast kādu izdevīgu piedāvājumu, vienmēr uz to paļauties nevajadzētu. Jo mazāk dienu atlicis pirms plānotā ceļojuma, jo saspringtāka kļūs gaisotne un stress ņems virsroku, galu galā bieži liekot pakļauties pat vēl neizdevīgākiem piedāvājumiem. Neatliec visas rezervācijas uz pašu pēdējo mirkli – tā vietā nosaki termiņu, līdz kuram esi gatavs gaidīt, bet, kad tas pienāk, sāc rīkoties un neceri uz brīnumu.

Savlaicīga nesapakošanās. Lai nenāktos pēdējā dienā attapties, ka drēbes, ko vēlējies ņemt līdzi, krājas netīrās veļas kastē, bet koferis aizdots kādam draugam, noteikti par mantu sakravāšanu vajadzētu padomāt savlaicīgi.

Nevajadzīgi daudz mantu ņemšana līdzi. Protams, ir lieliski aizdomāties par jebkuru dzīves situāciju un vienmēr būt gatavībā. Taču šajā ziņā ir jāuzdod sev jautājumu – cik reizes esi līdzi staipījis nevajadzīgi daudz mantu un atvedis tās nemaz neaiztiktas? Nākamajā reizē somās krāmē tikai pašu vajadzīgāko!

Neprātīga ietaupīšana. Te gan ceļotāju viedokļi varētu atšķirties, jo katra piedzīvojumu meklētāja ceļošanas veids ir citāds. Lai vai kā – šķērdēšanās ne vienmēr atmaksājas un var ceļot arī par samērā maziem līdzekļiem, tomēr ir reizes, kad pats lētākais variants noteikti nebūs tas labākais. Izvērtē savas iespējas!

Pārāk strikta plāna izveidošana. Pavisam noteikti – ja jau reiz sanācis kaut kur aizceļot, ir vēlme arī pēc iespējas vairāk apskatīt. Tomēr, plānojot savu ceļojumu, jābūt reālam un jāatceras, ka pēc emociju bagātām dienām un saspringta grafika ievērošanas būs nogurums. Tas nozīmē, ka nevar aizmirst arī par pelnītas atpūtas ieplānošanu savā piedzīvojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!