Foto: Vida Press
27 metrus dziļa, skaista, bet noslēpumu plīvurā tīta – tāda ir aka Portugālē, kuru dēvē par "The Initiation Well".

Skaistā aka meklējama īpašumā "Quinta da Regaleira", kur tā atrodas līdzās pilij un citām ēkām, noslēpumainiem parkiem un pazemes tuneļiem, kā arī dažādiem citiem apskates objektiem, minēts "Abandoned spaces".
View this post on Instagram

A post shared by Namaste_Marina (@namaste_marina) on Nov 14, 2018 at 9:07am PST

Aka jau sākotnēji netika būvēta ūdens resursu iegūšanai, bet, kā minēts tūrisma ceļvedī "Sintra-Portugal", iespējams, tur notika slepenas ceremonijas. Tiesa, konkrētu liecību par tās izmantošanas nolūkiem gan nav. Tomēr arī tajā ir savs šarms, iespējams, tāpēc šī noslēpumiem apvītā vieta tik ļoti ieintriģējusi ziņkārīgos.

View this post on Instagram

A post shared by Amazing Destinations (@amazing.destinationsworld) on Nov 14, 2018 at 2:56am PST

Simboliski aka attēlo ceļu pie Zemes mātes vai, dodoties augšup, – ceļu pretī gaismai. Akas trepītes vijas spirāles veidā gar konstrukcijas malām, ļaujot pakāpeniski nokļūt līdz akas dibenam. Visu vēl interesantāku padara tas, ka no akas ved slepenas ejas, kas savienotas ar pazemes tuneļiem. Pa vienu šādām eju iespējams nokļūt uz visai līdzīgu, bet mazāku aku, kuras nosaukums ir "Unfinished Well" jeb Nepabeigtā ala.

View this post on Instagram

A post shared by Scott Keelin (@keelinphotography) on Nov 13, 2018 at 1:49pm PST

Pati ievērības cienīgā pils, kura ar apkārtējo teritoriju ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, celta 1904. gadā. Pēc īpašnieku maiņām, kuri nereti šo vietu slēpa no tūristu acīm, 1998. gadā pēc restaurācijas tā tika atvērta arī tūristiem.

Ko vēl apskatīt Portugālē, atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!