Foto: Shutterstock
Pavasaris straujiem soļiem tuvojas ne tikai kalendāra datumos, bet arī laika apstākļos, kuri ar katru dienu kļūst nedaudz siltāki. Tas nozīmē, ka drīz sāksies aktuālais kāzu un attiecīgi arī īpašo ceļojumu jeb medusmēnešu laiks, kas jaunajam pārim ir ne mazāk svarīgs laiks, ko pavadīt divvientulībā. Lūk, 10 iecienīti kāzu ceļojumu galamērķi, kuros jaunlaulātajiem tiek dota iespēja izbaudīt neaizmirstamu atpūtu!

Taču kāzu ceļojumam var izvēlēties arī netipiskāku galamērķi – šajā stāstā aprakstīts kādu jaunlaulāto medusmēnesis Odesā.

Tuluma, Meksika

Nereti jaunais pāris izvēlas doties ceļojumos uz siltajām zemēm, lai varētu gulēt gaišajās smiltīs un peldēties vilinošos ūdeņos, taču galamērķa izvēle lielā mērā atkarīga arī no mēneša, kad plānots doties (ar "siltajiem" galamērķiem vasarā jābūt uzmanīgiem un jāpārliecinās, ka tur nav nepanesami karsts). Taču Tumuma Meksikā ir viena no skaistām un eksotiskām vietām, kuru tiešām ir vērts izvēlēties savam kāzu ceļojumam.

Daudzu izvēle nosliecas par labu Meksikai, jo tajā ir neskaitāmi daudz pludmaļu, lieliskas vietas snorkelēšanai un dažādas ūdens aktivitātes par pieņemamām cenām. Par neparastu vietu Tulumā, kuru dēvē par "nirēju paradīzi", lasi te. Tāpat netrūkst jauku un romantisku vietu maltītēm un divvientulībai.

Protams, arī šeit ir viesnīcu kompleksi, kuros par palikšanu var būt jāmaksā pat 400 eiro par nakti, bet ir arī lētākas, taču ne mazāk piemērotas vietas romantiskam braucienam (piemēram, "Tulum's Freedom Paradise").

Bora Bora sala

Šo vietu kā medusmēneša galamērķi parasti izvēlas turīgi jaunlaulātie, kurus vilina izsmalcināta atpūta. Tiem, kas vēlas medusmēnesi pavadīt paradīzē, Franču Polinēzijas viena no populārākajām salām Bora Bora būs īstā vieta! Tā ir jaunlaulāto ļoti iecienīta, bet dārga medusmēneša pavadīšanas vieta. Klusā okeāna smilšainā pludmale, jūras veltes un siltais klimats ir kā radīti atpūtai.

Kamēr citas tropu salas ir pazīstamas ar savu vētraino nakts dzīvi, uz Bora Boras valda mierīgāka atmosfēra. Tur ir attīstījušās unikālas kulinārijas tradīcijas, kas ietekmējušās no citu valstu tradīcijām. Bora Bora salā sastopama Francijas, Itālijas un Japānas kulinārijas ietekme –galvenokārt ēdienu gatavo ahimaa krāsnī, to veido, izrokot zemē caurumu un ievietojot tajā akmeņus, kas tiek apsildīti ar uguni.

Plašāk par atpūtas iespējām salā lasi šeit.

Grieķijas salas – Krēta, Roda, Santorine

Foto: Shutterstock

Grieķijas salas kā savu ceļojumu galamērķi ceļotāji izvēlas ne tikai kāzu ceļojumiem, bet arī ikgadējiem atvaļinājumiem. Un pamats tam patiesi ir – smilšainas pludmales, brīnišķīgi pagatavoti un gardi jūras produkti, kā arī gleznaini skati uz zilganbaltajiem ciemiem ir tas, kas apbur ikvienu ceļotāju. Šī iemesla dēļ tieši Santorīnes sala Grieķijā ir viena no piemērotākajām vietām nesteidzīgam medusmēnesim.

Lai padarītu medusmēnesi tiešām neaizmirstamu, noteikti ir vērts apmesties "Aspaki Oia Castle", kur veseli divi no kopumā desmit viesnīcas numuriņiem nodēvēti par "Medusmēneša istabām", jo skats pa logu un atmosfēra ir īsti romantiska.

Turpretī Rodas salas arhitektūras pieminekļi ar seno vēsturi jaunlaulātajiem liks sajusties gluži kā ceļojot laikā. Tāpat kā Krētā un Santorinē arī šeit ir lieliskas viesnīcas, omulīgas pludmales un patīkams klimats, taču gribētāju noteikti būs daudz, tāpēc, ja pats precies vai draugi plāno iestūrēt laulības ostā tuvākajā laikā, ir pēdējais brīdis kāzu ceļojumu rezervēšanai.

Kādi interesanti apskates objekti slēpjas dažādās Grieķijas salās, lasi šajā rakstā. Neskatoties uz to, ka plānots kāzu ceļojums, iespaidīgāko apskates vietu apskati noteikti vērts iekļaut!

Portugāles piekraste

Foto: Shutterstock

Jūrasbraucēju valsts Portugāle ir lielisks variants, kuru vērts apsvērt, plānojot kāzu ceļojumu. Uzturēšanās izmaksas tajā ir lētākas nekā kaimiņvalstī Spānija vai iemīļotajās Grieķijas salas, taču tā piedāvā ļoti līdzīgas atpūtas iespējas – gan laiskošanos un saules staru ķeršanu pie ūdens, gan arī vēsturisku pieminekļu, piemēram, senu ēku, piļu un zvejnieku ciematiņu apskati.Tikai atceries, ka agrā pavasarī un arī vasarā te pie okeāna būs vēsāk nekā Spānijā...

Portugālē ir neskaitāmi daudz skaistu pilsētu, no kurām populārākās ir Lisabona, Faro, Porto u.c. Taču mazākās un romantiskākās, piemēram, Kaskaiša (Cascais) vai Komporta spēs sniegt jaunajam pārim burvīgu atpūtu, baudot divvientulību un arī gardus ēdienus mazos restorānos. Starp citu, Portugāles vārds Eiropā izskanējis arī salīdzinoši nelielās automašīnu īres cenu dēļ, tāpēc, ja jaunlaulātajiem ir vēlme kaut kur pabraukāt apkārt, Portugāle kā galamērķis ir labs variants.Turklāt šogad no Rīgas beidzot būs iespējams aizlidot uz Lisabonu ar tiešo reisu.

Ko īsti būtu vērts apskatīt Portugālē, lasi šajā rakstā, bet kā latviete un francūzis apprecējās Portugālē, apskati te.

Itālija, Toskāna

Foto: Reuters/Scanpix

Itālija ir mīlestības zeme, un Toskānā, kā jau īstā tās pērlē, mīlētājus gaida izsmalcinātas viesnīcas, ko visticamāk ieskaus vīnogu lauki, un pilis, kas pārvērstas vīna darītavās, nemaz nerunājot par labu virtuvi un pašiem vīniem. Šīs noteikti ir lietas, kas jaunlaulātajiem liks justies īpaši tuviem un laimīgiem.

Lai kliedētu šaubas, vai Toskānu patiesi ir vērts izvēlēties kā galamērķi šādam ceļojumam, der noskatīties filmu "Zem Toskānas saules", kurā izcelts reģiona kolorīts. Par vislabāko laiku, kad doties uz Toskānu, tiek saukts maijs un septembris – augustā un jūlijā gaisa temperatūra sasniedz visaugstāko punktu.

Vecais akmens tilts (Ponte Vecchio) pār Arno upi, Laurencija bibliotēka Florencē, Kortona, Samezano pils (Castello di Sammezzano) un karstie brīvdabas avoti Saturnijā ir tikai dažas no vietām un objektiem, kuras apskatīt, ja ceļojums aizved uz Toskānu. Plašāku informāciju par reģionu atradīsi šajā rakstā.

Kurševela, Francija

Foto: Shutterstock

Protams, viena no pasaules romantiskākajām vietām pasaulē ir Francijas galvaspilsēta Parīze, taču tur īsti nevar glābties no tūristu pūļiem un Francijā ir vēl desmitiem citu pilsētu un reģionu, kuros baudīt divvientulību. Piemēram, uz Kurševelu jādodas miera un atpūtas svaigā kalnu gaisā meklējumos.

Zaļa zāle, putnu dziesmas un Alpu kalnu ainavas – tas viss raksturo Kurševelu vasarā. Ko vēl var vēlēties divi iemīlējušies cilvēki? Skaistā daba ir lieliski piemērota nesteidzīgam piknikam, laiskai diendusai vai saulainās dienās – saules peldēm un pastaigām.

Šis galamērķis ir labs variants tiem jaunlaulātajiem, kuri vēlas izbaudīt citādu kāzu ceļojumu, izvairoties no tūristu pārpildītām pludmalēm un ļaužu pūļiem. Par citām interesantām vietām Francijā lasi šeit.

Horvātijas pilsētiņas

Foto: Shutterstock

Portāls "Brides" norāda, ka tieši Horvātija ir viens no iecienītākajiem galamērķiem kāzu ceļojumiem, un iemesli tam ir pat uzskaitāmi – daudzveidīgas pludmales, iespējami vīnogu lauku apmeklējumi, izbraucieni ar jahtu un snorkelēšana, gardas un svaigas jūras veltes, kā arī, protams, senlaicīga, labi uzturēta un saglabājusies arhitektūra. Tāpat arī cenas nebūs tik augstas kā daudzos no iepriekš minētajiem galamērķiem.

Varētu šķist, ka apkārtējā vide ir mazsvarīga, ja pie sāniem atrodas pareizais cilvēks. Daļa taisnības tur noteikti ir, bet apkārtējā vide rada vēl harmoniskāku auru, un Horvātijai tāda patiesi ir. Ņemsim par piemēru Šibeniku – pilsētu, kuru daudzi nezina, bet tās romantiskās ieliņas ir kā radītas medusmēnesim! Plašāk lasi te.

Taču, protams, Horvātijā ir vēl arī citas vilinošas pilsētas, piemēram, Dubrovnika, Starigrada, Opatija u.c. Lai palīdzētu tev izvēlēties, kura no tām būtu vislabākais variants tieši tev, izvērtējot atrašanās vietu, tuvumā esošos apskates objektus un pilsētu kopumā, lasi šo rakstu, kurā apkopta informācija par Horvātijas dārgumiem.

Bali, Indonēzija

Foto: Shutterstock

Ja kāzu ceļojums plānots jau ilgāku laiku, sakrāti papildu līdzekļi un šī brauciena laikā gribas piepildīt sapni – iepazīties tuvāk ar Āziju, Bali ir lielisks variants, kurp doties. Tā nenoliedzami ir viena no pasaules romantiskākajām vietām!

Šis, arī Latvijas tūristu iecienītais galamērķis, nemēdz pievilt uz to liktās cerības. Brīnišķīgie tempļi, skaistās pludmales un bungalo džungļos nespēj atstāt vienaldzīgu un noteikti būs labs sākums kopīgai dzīvei.

Salas gleznainās ainavas pievelk tūristus no visas pasaules, taču tieši tās unikālā kultūra un tradīcijas liek viesiem šeit atgriezties vēl un vēl. Pasaules skaisto pludmaļu cienītāji un romantiķi dodas šurp, lai vērotu saulrietu pār kristāldzidrajiem ūdeņiem Sanuras pludmalēs.

Viena no visromantiskākajām vietām ir 15. gadsimtā celtais Tanah Lot templis, kas atrodas uz neliela klints gabala, ko apskalo okeāna ūdeņi. Romantiķiem noteikti patiks pieci ūdenskritumi, kas atrodas starp Bedugul un Singaraja.

Venēcija, Itālija

Foto: Shutterstock

Bez Venēcijas šis galamērķu tops nevar iztikt nu nekādi! Venēcija ir Eiropas romantikas galvaspilsēta, tās vecpilsētas mazās ieliņas, vizināšanās gondolās, klausoties gondoljeru dziesmās, operas, restorānu un mazo kafejnīciņu apmeklējumi sniegs tik daudz pozitīvu emociju gada siltākajā laikā, ka tās nespēs izdzēst pat iespējamā turpmākās laulības dzīves rutīna.

Simtiem tiltu, bruģakmens alejas, skaisti kanāli, kurus baudīt, braucot laivā – tas viss izcili raksturo šo šķietami visiem tik labi pazīstamo, bet mūžīgi noslēpumaino vietu.

Te ir gan gardi ēdieni, gan neticami daudz mākslas un kultūras vērtību vienuviet, tāpēc tā ir viena no iecienītākajām vietām, uz kuru izvēlas doties jaunlaulātie.

Par skaistu braucienu uz šo pilsētu lasiet šeit.

Rakstā apkopota informācija no "Trip Discover", "Travel Channel", "Honeymoons", "Brides" un "Travel Passionate".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!