Foto: Shutterstock

Futūristiskā tuksneša metropole, kurā valda stils un pārmērība: Dubaija ir piemērots galamērķis tiem ceļotājiem, kas vēlas izbaudīt luksusa dzīvi. Ekstravagantas viesnīcas, pasaules klases iepirkšanās un ēdināšana, lielākās un augstākās atrakcijas – Dubaija atver visas durvis, lai ikviens izbaudītu neaizmirstamu atpūtu. Ko pirms došanās turp vajadzētu zināt un jau laikus ieplānot? To noskaidro raksta turpinājumā.

Tā kā šajā luksusa pilsētā ir tik daudz apskatāmā un darāmā, "TripAdvisor" eksperti apkopojuši, viņuprāt, labākās apskates vietas un izklaides iespējas Dubaijā – no braukšanas pa Arābijas tuksneša plašajām kāpām ar kvadricikliem līdz pēcpusdienas pavadīšanai, laiskojoties kādā no privātajām pludmalēm.

Adrenalīna deva ūdens atrakciju parkā "Atlantis Aquaventure"

Foto: Shutterstock

Dubaijas lielākais ūdens atrakciju parks ir vieta, kur var baudīt vairākus pasaulslavenus braucienus, tostarp – pa ūdens slidkalniņu "Leap of Faith". Tas ir izaicinājums pat drosmīgākajiem adrenalīna meklētājiem, "izmetot" tos caur gandrīz vertikālu deviņu stāvu kritienu. Lai iegūtu adrenalīna uzplūdus izraisošu brīvā kritiena pieredzi, "Poseidon's Revenge" ļauj sajust vēju un ūdeni sejā, traucoties lejup ar ātrumu līdz 60 kilometriem stundā.

Savukārt apmeklētāji, kuri meklē mierīgāku un ģimenei draudzīgu pieredzi, var doties uz "Sea Lion Point" un "Dolphin Bay", kas atrodas šajā pašā ūdens atrakciju parkā. Tur iespējams iebrist ūdenī līdz viduklim un nonākt aci pret aci ar "Sea Lion Point" ūsainajiem iemītniekiem vai izbaudīt tikšanos ar rotaļīgajiem delfīniem. Šīs harizmātiskās radības pavisam noteikti atstās platu smaidu apmeklētāju sejās!

Dodies kāpu izbraucienos ar kvadricikliem

Foto: Shutterstock


Ja ir vēlme aizbēgt no rosīgās pilsētas, tad jādodas uz "Dubai Desert Conservation Reserve", kurā mīt vairāk nekā 43 sugu zīdītāji un rāpuļi. Raibiem piedzīvojumiem pavadīts laiks būs pilnībā garantēts, sola "TripAdvisor".

Tuksneša safari ir piedzīvojums ikvienam, atkarībā no interesēm un ceļošanas vēlmēm. Mierīgākas atpūtas cienītāji var aci pret aci iepazīt beduīnu kultūru, veicot daudzas tradicionālās aktivitātes (tostarp hennas apgleznošanas un vēderdeju priekšnesumus) tuksneša safari vakara tūrē. Savukārt piedzīvojumu meklētāji var pārvērst plašās smilšu kāpas viņu pašu personīgajā rotaļu laukumā (sarkano kāpu tuksnešu tūrē), kas iekļauj dažādas tuksneša aktivitātes, tostarp braukšanu ar kvadricikliem un smilšu dēļiem.

Dodies slēpot iekštelpās

Foto: Shutterstock


Nav nekāds pārsteigums, ka kontrastu pilnajā pilsētā ir arī iespēja slēpot Arābijas tuksneša vidū. "Ski Dubai" atrodas tirdzniecības centrā "Mall of the Emirates", tā platība ir 22 500 kvadrātmetri, un tas ir ideāls izklaides komplekss ikvienam, kas vēlas paslēpties no karstuma.

Visu līmeņu slēpotāji un snovbordisti var izbaudīt nogāzes, jo "Ski Dubai" piedāvā piecas nogāzes ar dažādām grūtības pakāpēm – augstumā un slīpumā. Iesācēju nodarbības ir pieejamas tiem, kuri pirmo reizi brauc ar snovbordu. Pavadot kādu laiku nogāzēs, noteikti vērtīgi apskatīt arī 4500 kvadrātmetru plašo sniega parku, kur varat uzbūvēt savu sniegavīru vai ripot pa kalnu milzu gumijas bumbā. Pirms došanās ceļā noteikti atliciniet laiku, lai apskatītu pingvīnu parādi, kas notiek katru dienu.

Izbaudi čempionāta spēli 18 bedrīšu golfa laukumā

Foto: Shutterstock


Dubaijā atrodas daži no izcilākajiem golfa laukumiem pasaulē, tostarp "Jumeirah Golf Estates", kurā notiek Pasaules tūres čempionāts. Tāpat šeit ir "Emirates Golf Club", kurā katru gadu notiek Dubaijas tuksneša klasika golfā.

Amatieru golfa spēlētāji var uzlabot savas prasmes Dubaijas daudzajās treneru akadēmijās, savukārt pieredzējuši golfa spēlētāji var izbaudīt dažus no labākajiem golfa laukumiem, ko izstrādājuši vadošie golfa laukumu arhitekti.

Ņemot vērā subtropu tuksneša klimatu, labākais laiks golfa spēlēšanai Dubaijā ir no decembra līdz februārim, kad temperatūra ir vēsāka un patīkamāka.

Dodies dienas braucienā uz Abū Dabī

Foto: Shutterstock


Tā kā lielākā daļa emirātu atrodas netālu no Dubaijas, ir viegli izplānot vienas dienas braucienu, lai apskatītu dažas no galvenajām Apvienoto Arābu Emirātu apskates vietām.

Arhitektūras cienītājiem noteikti jāapmeklē šeiha Zajīda mošeja Abū Dabī, kas atrodas aptuveni 140 kilometru attālumā no Dubaijas. Mošejas interjers mirdz ar "Faustig" lustrām.

Mākslas cienītājiem jāatlicina laiks, lai pastaigātos pa Luvras Abū Dabī galerijām, kurās izstādītas gleznu kolekcijas no visas pasaules. "TripAdvisor" eksperti iesaka apsvērt iespēju rezervēt pilnas dienas ekskursiju pa Abū Dabī no Dubaijas, kas ietver transportu turp un atpakaļ. Kā "Tūrisma Gidam" ieteica pieredzējusi ceļotāja, tad braucienu uz Luvru ir jāieplāno pat uz vairākām stundām, jo tur pieejamā ekspozīcija ir izcila. Tāpēc visdrīzāk, ja dodaties vienas dienas izbraukumā uz Abū Dabī, būs jāizvēlas starp braucienu uz mošeju vai Luvru, jo abas apskates vietas atrodas dažādos pilsētas galos un vienā dienā apvienot var neizdoties. Tāpat ieteikums gidus nolīgt turpat uz vietas, proti, gan mošejā, gan Luvrā, gan "Qasr Al Watan".

"Qasr Al Watan" patiks ikvienam! Tā ir prezidenta pils, kuras celtniecība tika pabeigta 2017. gadā. Tikai 2019. gada martā šī apskates vieta tika atvērta ekskursijām.

Tā kā visas AAE pilsētas ir jaunas, proti, tur nav vecpilsētu mūsu, eiropiešu, izpratnē, tad vēstures cienītājiem Dubaijā ir jādodas uz Deiru, kur saglabāta senatnes "elpa". Savukārt Abū Dabī ir "Qasr Al Hosn" jeb senākā mūra ēka (proti, beduīni ir klejotāji un pastāvīgus mitekļus sāka celt tikai 20. gadsimtā).

Pirms iegādājies lidojuma biļetes uz Dubaiju, ielūkojies šajā mājaslapā, kur atradīsi aktuālo informāciju saistībā ar Covid-19 ceļošanas ierobežojumiem.

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!