Foto: Shutterstock
Abū Dabī ir pārsteidzoša pilsēta, kuras nosaukums burtiskā tulkojumā nozīmē "gazeles tēvs". Tā ir otrā lielākā Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsēta un valsts galvaspilsēta, kas atrodas pie Persijas līča uz pussalas. Turp nokļūt arī no Latvijas kļūst arvien vieglāk. Ko tad apskatīt šajā arābu pērlē?
Abū Dabī 2015. gadā dzīvoja 1,145 miljoni iedzīvotāju. Turīgā pilsēta, tāpat kā iespaidīgā Dubaija, ir tūristiem draudzīga un piedāvā daudz apskates objektu un izklaides iespēju.

Alkohola lietošana sabiedriskajās vietās gan nav atļauta, ja to vispār kaut kur dabūsiet, un šajā jautājumā visur valda stingra kārtība. Bagātajā naftas pilsētā nesastapsiet arī bezpajumtniekus.

Savukārt debesskrāpjus un parkus tuksnesī gan sastapsiet. Tāpat arī iespaidīgas mošejas. Abū Dabī lepnums ir tās vecākā būve – Al Huseina 19. gadsimtā celtā pils un Šeiha Zaida mošeja ar 82 kupoliem. Tā bieži ieņem pirmo vietu dažādos planētas skaistāko mošeju apskatos, un ir viens no lielākajiem un skaistākajiem musulmaņu dievnamiem pasaulē. Šajā mošejā (tāpat kā Džumeira mošejā Dubaijā) ielaiž visas sievietes, arī tās, kas nav musulmanietes. Mošejas iespaidīgie kupoli redzami jau iztālēm. Iekšienē ir vērts pievērst uzmanību greznajam paklājam 5627 kvadrātmetru platībā, kas oficiāli atzīts par lielāko pasaulē, kā arī lustrām, kas klātas ar zeltu un "Swarowski" kristāliem. Pēc kādreizējā pirmā AAE prezidenta šeiha Zaida iniciatīvas mošeju sāka būvēt 1998. gadā un atvēra 2007. gadā nogalē.

Foto: Shutterstock

Abū Dabī atradīsiet arī vienu no dārgākajām pasaules viesnīcām "Emirates Palace". Bet jau drīzumā šeit tiks atklāts iespaidīgs AAE Luvras muzejs (vizualizācija attēlā).

Foto: Publicitātes attēli

Ja dodaties uz šo AAE pilsētu, vērts izmēģināt arī tuksneša safari un apskatīt piekūnu hospitāli, kā arī Formula 1 atrakciju parku.

Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pilsoņi uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem var ceļot bez vīzas, ja uzturēšanās ilgums ir līdz 90 dienām 180 dienu laika posmā un ieceļošanas mērķis nav algots darbs. Atcerieties, ka pasei jābūt derīgai vēl vismaz sešus mēnešus pēc plānotā brauciena beigām.

Foto: Shutterstock

Apvienoto Arābu Emirātu likumi un paražas atšķiras no Latvijā ierastā, tādēļ Ārlietu ministrija aicina ceļotājus pirms AAE apmeklējuma rūpīgi iepazīties ar vietējiem likumiem un paražām, jo īpaši, apmeklējot valsti svētā mēneša Ramadāna laikā.

Vairāk par ierobežojumiem un prasībām ieceļojot šajā valstī lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!