Foto: AFP/Scanpix/LETA
Varbūt ne gluži slepeni, tomēr arī ne populāri – tieši tādi ir šie kambari un telpas dažādos tūristu iecienītos objektos. Tomēr, kas nepieejams un kaut mazliet noslēpumainības plīvurā tīts, tas vareni interesants...

Vai zināji, ka Eifeļa tornī izbūvēts dzīvoklis, bet reiz pa Ņujorkas Brīvības statujas roku tūristi varēja nokļūt līdz pašai lāpai? Šajā reizē "Tūrisma Gids" stāsta par vairākām saistošām vietām, par kurām, apmeklējot šos varenos objektus, nemaz tik daudz nestāsta, tomēr tās ir fantastiskas objekta sastāvdaļas, kas padara šīs vietas vēl īpašākas. 

Dzīvoklis Eifeļa tornī

Eifeļa tornis, kurš šobrīd slejas 324 metru augstumā, tika atklāts 1889. gadā, tomēr kopš tā laika tas ir vairākkārt atjaunots, uzlabots un pielāgots mūsdienu iespējām. Parīzes un pat visas Francijas simbolu gadā apmeklē vidēji septiņi miljoni cilvēku, padarot to par īstenu šīs valsts tūristu magnētu.

Gustavs Eifelis – Eifeļa torņa inženieris – varenajā projektā bija atvēlējis gabaliņu arī sev, torņa smailē izbūvējot mitekli.

Eifeļa dzīvoklis, ko pilnībā ieskāva atvērta tipa balkons, bija aptuveni 100 kvadrātmetrus plašs. Lai arī lielu daļu telpas aizņēma lifts, kāpnes un citas tehniskas instalācijas, te bija dzīvojamā istaba, kurā atradās pat klavieres, labierīcības, kā arī virtuve, taču guļamistabas šajā dzīvoklī nebija – Gustavs šajās telpās bija paredzējis tikai strādāt vai uzņemt viesus.

Tūristiem nav ļauts izpētīt Gustava mitekli, tomēr dzīvoklī izvietotas Gustava Eifeļa, viņa meitas Klēras un abu viesa amerikāņu izgudrotāja Tomasa Edisona vaska figūras, uz kurām interesenti var palūkoties no tornī izveidotās skatu platformas.

"Empire State Building" 103. stāvs 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!