Pasaulē garākais brauciens pa trošu ceļu jeb "zip-line" piedzīvojumu meklētājiem ir īstā vieta, uz kuru doties – Apvienotajos Arābu Emirātos atklāta Ginesa pasaules rekordu cienīga atrakcija, kurā, atrodoties paralēli pret zemi, var traukties uz priekšu pat teju trīs kilometru garumā.

Šī neparastā atrakcija atrodas Ras al-Khaimah emirātā, valsts ziemeļos. Asu izjūtu cienītājiem tiek dota iespēja veikt braucienu no augstākās vietas Apvienoto Arābu Emirātos – Jebel Jais, raksta "National Geographic".

"Washington Post" ziņo, ka jaunais trošu ceļš atklāts 2. februārī. Kopējais brauciens pār akmeņaino teritoriju var aizņemt pat divas līdz trīs minūtes, taču tas atkarīgos no uzņemtā ātruma – tiek vēstīts, ka maksimāli tas var sasniegt pat 150 kilometrus stundā.

Precīzs konstrukcijas garums ir 2,8 kilometri – ja ceļa garums tiktu izteikts futbola laukumos, tad kopējais skaits sasniegtu 28 taisnstūrveida laukumus. Starp citu, piedzīvojumu meklētājiem ir iespēja arī sacensties vienam ar otru, iejūtoties Supermena tēlā, jo blakus izvietotas divas troses, kuru ceļi nekrustojas.

  • Latvijā braucienus pa trošu ceļa konstrukciju var izbaudīt Siguldā. Atrakcijas nosaukums ir "Zērglis", un ar to tuvāk iepazīsties šeit.

Apvienoto Arābu Emirātu "gaisa trose" atrodas aptuveni 1680 metru augstumā virs jūras līmeņa, un tā plānošana noritēja apmēram gadu. Šai atrakcijai nav vecuma ierobežojumu, taču augumam jābūt vismaz 1,22 metriem.

Trošu ceļu izvēlēts būvēt tieši šajā valsts daļā, jo liela daļa tūristu laiku pavada tikai Dubaijā, tāpēc šīs atrakcijas galvenais mērķis ir pievērst tūristu uzmanību Ras al-Khaimah.

Uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem ir iespējams aizbraukt ar tiešo reisu. Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" sadarbībā ar "Etihad Airways" 2017. gada 29. oktobrī uzsāka tiešos lidojumus no Rīgas uz Abū Dabī. Tā turpinās piedāvāt regulārus reisus starp abām pilsētām arī nākošajā ziemas sezonā, reisiem atsākoties 2018. gada 28. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!