Igaunija ir lielisks galamērķis tiem, kas meklē idejas aizraujošām ģimenes brīvdienām. Moderni, interaktīvi muzeji un zinātnes centri, tematiskie parki, aizraujoši aktīvā laika pavadīšanas centri – tas viss sagaida vien dažu stundu brauciena attāluma no ikvienas Latvijas pilsētas. Lūk, 10 idejas aizraujošam ģimenes brīvdienām vēl pirms skolas sākšanās vai rudens ekskursijām uz Igauniju.

Tartu zinātnes centrs Ahhaa gaida tās ģimenes, kas meklē pārsteigumus un jaunus atklājumus. Turklāt teju visu te iespējams izmēģināt savām rokām. Darbojas arī planetārijs un 4D kinoteātris, bet patlaban te skatāma arī aizraujoša papildu ekspozīcija – "Ahhaa, Top secret!", kas apmeklētājus ieved noslēpumainajā spiegu pasaulē. Ahhaa centra apmeklējumam vajadzētu ieplānot vismaz pusi dienas, jo laiks šeit paskrien nemanot.

Foto: Publicitātes foto

Lielisks galamērķis ģimenes brīvdienām ir arī pati Tartu pilsēta. Aktīvai laika pavadīšanai svaigā gaisā lieliska izvēle būs "Tartu piedzīvojumu parks", kas šogad papildināts ar jaunām un aizraujošām atrakcijām.

Foto: Publicitātes foto
Ledus laikmeta centrs aicina visus, kurus interesē dabas, kultūras un vides mantojuma tematika. Šeit iespējams apskatīt ledus laikmeta dzīvniekus: mamutus un alu lauvas. Atklāšanas prieku izjutīs un dažādas aktivitātes Ledus laikmeta centrā varēs izbaudīt visu vecumu interesanti.

Izklaides parks Vembu-Tembumaa ir nepārspējama vieta jaukas vasaras dienas pavadīšanai kopā ar ģimeni. Te patīkamu un aizraujošu nodarbi sev atradīs gan paši mazākie ģimenes locekļi, gan skolas vecuma bērni un viņu vecāki, kuru ērtībām iekārtoti jauki grilēšanas laukumi. Parkā darbojas kartingu trase, ATV trase un baseini, kuros ūdens vienmēr ir silts, kā arī citas interesantas atrakcijas.

Foto: Publicitātes foto

Tallinas Zooloģiskajā dārzā labi jutīsies ikviens ģimenes loceklis. Pieaugušo interesi noteikti izpelnīsies Eiropā retākās dzīvnieku un putnu sugas, patīkama pastaiga un kafejnīcā nopirktā saldējuma baudīšana. Savukārt mazuļus vasaras periodā gaida bērnu zooloģiskais dārzs, kur dzīvnieciņus var aplūkot pavisam tuvu un dažreiz pat paglaudīt.

Papildus tam, Igaunijā ir vēl vesela rinda mazāku zvērudārzu un botānisko dārzu, no kuriem kā interesantākos noteikti jāmin Polli zvērudārzu, Elistveres zvērudārzu un Igaunijas lielāko – Tallinas Botānisko dārzu. Par to vairāk lasiet šeit.

Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā vasarā atklātajā izklaides parkā "Lotes zeme" pērn paviesojās arī necerēti daudz apmeklētāju no Latvijas. Šogad tas savus viesus sagaida ar jaunām, aizraujošām atrakcijām, piemēram, Lotes kuģi. Turklāt šeit sastopami arī latviešu valodā runājoši Lotes Izgudrotāju ciemata iedzīvotāji.

Foto: Publicitātes foto

Enerģijas atklājumu centrā garlaicīgi nebūs nevienam. 130 interaktīvi jeb "taustāmi" eksponāti iepazīstina ar enerģētikas vēsturi, elektroenerģijas atklāšanu, zibeni, atjaunojamajiem energoresursiem, kodolenerģiju, balsi un skaņu, kā arī ar optiku.

Viens no Eiropas aizraujošākajiem muzejiem arī atrodas Igaunijā – tas ir Lennusadam (Hidroplānu osta). Tas ir Igaunijas Jūras muzejs, kura ekspozīcija ir izvietota vēsturiskajos hidroplānu celtniecības angāros - tā izveidota trīs līmeņos: zem ūdens, ūdenī un virs ūdens.

Hidroplānu angāri un Hidroplānu ostas komplekss sākotnēji izveidots kā daļa no Pētera Lielā jūras cietokšņa 1916.-1917. gadā. Tagad tur atrodas muzejs, kas apmeklētaājiem ļauj piedalīties un izmēģināt spēkus dažādās ar jūru saistītās lietās. Piemēram, iespējams doties ceļojumā apkārt pasaulei uz Dzeltenās zemūdenes, apskatīt akvāriju, iesaistīties spēlēs un daudz citās aktivitātēs gan ārā, gan telpās.

Vudila rotaļu zemē viesus sagaida liels ūdens parks, kur ierīkoti slidkalniņi un baseini, caurules sauna, šūpoles, rāpšanās atrakcijas, batuti, "sky-jump" atrakcijas, elektriskās automašīnas, ATV un bagiju trases, airu laivas, ūdens velosipēdi, liela rotaļu istaba un daudz kas cits.

Foto: Publicitātes foto

Igaunijas Policijas muzejs ir izveidots kā interaktīvs muzejs, kur caur aktīvām nodarbēm un spēlēm var iepazīt policijas darbu. Muzejā var pārbaudīt savu reakciju, sēžot pie automašīnas stūres, pielaikot policijas aprīkojumu, iemācīties, kā jārīkojas ielās nemieru laikā, noņemt pirkstu nospiedumus, atrisināt kriminālas mīklas un izmēģināt vēl daudz ko interesantu.

Mazos apmeklētājus gaida Bērnu Policijas muzejs, kur var apgūt pareizas ceļu kustības noteikumus, iejusties detektīva lomā, kā arī meistarot un spēlēties rotaļu istabā.

Raksts tapis sadarbība ar www.visitestonia.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!