Foto: Shutterstock
Plāno ceļojumu uz Slovākiju, bet vēl neesi izveidojis ceļojuma maršrutu? Lūk, vieta, kuras apmeklējumu pavisam noteikti vērts apsvērt!

Vieni no pievilcīgākajiem apskates objektiem Augstajos Tatros Slovākijā, ir skaistie ūdenskritumi, kurus iespējams uzmeklēt pēc nosaukuma "Vodopády Studeného potoka" jeb burtiski tulkojot – aukstās grīvas ūdenskritumi.

Ja esi ūdenskritumu "mednieks", tad šī vieta noteikti ir jāiekļauj savos ceļojumu plānos. Mutuļojošais ūdens veļas pār akmens kaskādēm diezgan lielā posmā, ļaujot ikvienam palūkoties uz dabas varenību slovāku gaumē.

Viens no varenākajiem ūdenskritumiem šajā apkārtnē ir "Obrovský vodopád" jeb Milža ūdenskritums. Tas ir viegli atrodams un saredzams no tiltiņa, kas paredzēts tūristiem. Tam ir aptuveni 20 metru kritiens un ūdenskritums iespiedies starp dižām klints sienām. Savukārt mīlnieku ūdenskritums jeb "Trojitý vodopád" ir paslēpts dziļi mežā, tāpēc tiek apmeklēts daudz retāk, skaidrots ceļvedī "Slovakia Travel".
View this post on Instagram

A post shared by @kleinis_photo on Jul 19, 2017 at 12:33pm PDT


Protams, apkārtnē ir vēl daudz skaistu vietu, kur baudīt ūdens kaskādes, kas prot apburt. Jāizceļ "Malý vodopád", "Skrytý vodopád","Veľký vodopád", "Dlhý vodopád".

View this post on Instagram

A post shared by Pavel Ftemov (@pavlo_ft) on Jun 12, 2019 at 12:56pm PDT

Ko vēl apskatīt Slovākijā, ja ceļi aizveduši uz šo skaisto zemi, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!