Berlīnē ir atrodami dažādi peldbaseini zem klajas debess un arī telpās, tomēr, kā atzīst paši berlīnieši, viena no jaukākajām atpūtas vietām atrodas vecās arēnas pievārtē, baseinā, kas iekārtots senā kuģī uz Šprē upes. Šeit peldoties, var nolūkoties tieši uz TV torni un kādreizējās Austrumberlīnes centru.

Vācija un jo īpaši Berlīne ir ļoti iecienīts Latvijas ceļotāju galamērķis. Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad daudzi turp dodas gan ar privāto auto, gan kādu no aviosabiedrībām. Protams, Vācijas galvaspilsētā netrūkst izcilu apskates objektu, bet vasaras vidū lielpilsētā tā vien gribas atveldzēties kādā jaukā oāzē. "Badeschiff" jeb peldēšanās kuģis ir urbānā pludmale radošajā kvartālā "Arena Berlin", kur jau vairākus gadus pulcējas visdažādākie radošo nozaru pārstāvji, kā arī vienkārši labas atpūtas cienītāji. Nu jau valda uzskats, ka vasaras atpūta Berlīnē nebūtu pilnvērtīga bez šīs vietas.

Dienas laikā tur atpūtas krēslos un baseinā pašā pilsētas centrā iespējams baudīt atpūtu pie ūdens, bet vakaros, klausoties vieglos mūzikas ritmos ar kokteiļa glāzi rokās, sagaidīt saulrietu, jo baseins ir atvērts līdz pat pusnaktij.

Baseins iekārtots noenkurotā baržā, un no tās arī cēlies tā nosaukums. Tas ir vairāk nekā divus metrus dziļš un aptuveni 25 metrus garš, tādēļ tur drīkst uzturēties tikai tie, kas prot peldēt. Bērni līdz 14 gadu vecumam baseinā drīkst atrasties tikai pieaugušo pavadībā.

No "Badeschiff" paveras lielisks skats uz pasaku pilij līdzīgo, sarkano ķieģeļu tiltu (Oberbaumbrücke) un milzīgo metāla cilvēku skulptūru upes vidū. Kā jau teikts, peldoties baseinā, var saskatīt arī slaveno televīzijas torni, kas ir viens no Berlīnes simboliem un iesaukts par "zobu bakstāmo".

Vasarā te var iznomāt SUP dēļus un arī iesaistīties jogas nodarbībās. Brīvdienās un nedēļas nogalēs krastā izveidotajā pludmalē notiek jautras un vasarīgas ballītes.

Jāpiebilst, ka arī ziemā šeit mēdz turpināties jautrība – vairākus gadus peldbaseins daļēji tika pārsegts, bet tā gali tika atstāti vaļēji, lai atpūtnieki varētu izpeldēt laukā un lūkoties ziemīgajā Berlīnes ainavā, savukārt uz pontoniem, kur vasarā var sauļoties, tika izvietotas pirtis un atpūtas zona, kas arī bija pārsegtas ar teltīm. Tomēr nu jau vismaz trīs gadus šī projekta īstenotāji vairs nav to darījuši, jo tas izmaksājot pārāk dārgi. Ap Ziemassvētkiem šeit tiek organizēts romantisks tirdziņš ar nedaudz hipsterīgu ievirzi, kā arī slidotava.

Savukārt bijušajās noliktavu ēkās iekārtotas mākslinieku darbnīcas, tur ir arī bārs un notiek dejas pasaulslavenu un vietējo dīdžeju pavadībā.

Šīs atpūtas vietas dizaina autori ir "AMP Arquitectos" (Tenerife) sadarbībā ar Gilbertu Vilki un Sūzanu Lorencu.

Vasaras sezonā "Badeschiff" ir atvērts no maija līdz septembrim ik dienu no pulksten 8 līdz 24.
Dienas biļetes cena pieaugušajiem ir 5.50 eiro, bet studentiem vien 3 eiro. Bērniem no 6 līdz 12 gadu vecumam – 2 eiro.

Kā nokļūt "Badeschiff"?


Visērtāk šeit nokļūt ar pilsētas vilcienu jeb S Bahn (S 8, 9, 41, 42, 85). No Aleksandra laukuma jābrauc līdz pieturai "Treptower park" (tai pašai, kur atrodas padomju armijas memoriāls "Treptow park"). Tad pa Mārtina Hofmana ielu (Martin Hoffmann Strasse) jādodas uz Berlīnes Arēnu, kas atrodas tieši ielas galā. Tur arī atradīsiet norādes uz baseinu.

Vairāk informācijas: arena.berlin/veranstaltungsort/badeschiff

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!