Zilā lagūna ir ģeotermālais spa Islandē, kas vairākās ceļotāju aptaujās atzīts par labāko karsto avotu atpūtas vietu pasaulē.

Ceļojums uz Islandi nebūs pilnīgs, neapmeklējot šo sirreālo objektu. Tam piešķirts arī zilais karogs – peldvietu kvalitātes zīme. Lagūnas ūdens palīdzot atgūt veselību, jo tas plūst no divu kilometru dziļuma, tā temperatūra ir 37 – 39 grādi pēc Celsija un tas ir bagāts ar sēru (tādēļ gan šo vietu ieskauj dīvains aromāts, kas liks saraukties smalkākiem deguniem), silīcija dioksīdu un citiem minerāliem, bet balto mālu un aļģu dēļ tas ir pienainā krāsā.

Baseins ir milzīgs – aprēķināts, ka tajā ir aptuveni seši miljoni litru ūdens. Jāpiebilst, ka šis esot populārākais apskates un atpūtas objekts Islandē.

Zilā lagūna, ko ieskauj pienbalti, silti garaiņi, atrodas tikai 40 minūšu brauciena attālumā no valsts galvaspilsētas Reikjavīkas, Grindevikā, Reikjenes pussalā. Tūristi šo vietu iecienījuši ne tikai tādēļ, ka karstajos avotos var lieliski atpūsties, bet arī tādēļ, ka to ieskauj brīnišķīgas ainavas un dabas brīnumi, kādi atrodami vien varbūt dažviet Jaunzēlandē un kādā ASV dabas parkā.

SPA centrā iespējams baudīt arī masāžas, dažādas atveseļošanās un labsajūtas procedūras, kurās tiek izmantots ūdens no lagūnas. Tajā ir arī restorāns un kafejnīcas.

Netālu atrodas arī ģeotermālā spēkstacija, kas nodrošina visu apkaimi ar silto ūdeni – tas rodas kā blakus produkts elektrības ražošanā. Interesanti, ka lagūna nav dabīgi veidojusies, bet radīta kā noplūdes baseins šai elektrostacijai. Tas tādēļ, ka Zilā lagūna un arī spēkstacija atrodas uz sena lavas lauka, kas tad arī dod siltumu vietā, kur citādi ziemā nebūt nav silti.

Vasarā dienas biļete lagūnas baudīšanai izmaksā 45 eiro (pusaudžiem 20 eiro) , bet ziemā – 35 eiro. Ja vēlaties vien apskatīt Zilo lagūnu, tur nepeldoties, ieeja izmaksās 5 eiro. Iespējams pieteikties arī aptuveni 40 minūtes garām ekskursijām, kur stāsta par lagūnas vēsturi un ārstnieciskajām īpašībām.

Materiāla tapšanā izmantota informācija no Dailymail.co.uk. Placestoseeinyourlifetime.com, Bluelagoon.com un Visiticeland.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!