Čehijā atrodama arī Marienbāde – čehiski tās nosaukums ir Mariānske Lāzņe (Mariánské Lázně). No pilsētas centra līdz "Krakonoš" viesnīcai var aizbraukt ar tūristu vilcieniņu vai trošu vagoniņu, kā arī, protams, ar privāto auto vai velosipēdu. Iepretim šai viesnīcai atrodas Bohēmijas miniatūru parks, kas ļoti patiks bērniem, bet interesants varētu šķist arī pieaugušajiem.

Parkā apskatāmas ļoti daudzas slavenas Čehijas ēkas. Tikai šeit tās ir pavisam mazas mērogā 1:25. Te redzami gan slavenu arhitektūras, gan tehnikas sasniegumu maketi - tostarp arī pašas Mariānske Lāzņe dzelzceļa stacija ar visu vilcienu. Tādā veidā, vienā dienā var apmeklēt, piemēram, slavenas pilis, akmens tiltu Pisekas pilsētā un Ještedas televīzijas torni. Turpat atrodas arī skulptūru parks, kas veltīts čehu pasaku tēliem.

Parkā katru gadu ir vairāki jauninājumi. Arī var doties uz kafejnīcu, kur atradīsiet kara kuģa "Bismarck" modeli.

Arī pati Mirienbāde Čehijā ir ļoti jauka vieta. To savulaik bija ļoti iecienījis komponists Šopēns, kuram te bijusi pat visai nopietna brūte, protams, līdz brīdim, kad mūza aizsaukusi uz Parīzi. Komponistam pilsētā iekārtots neliels muzejs un koncertzāle. Tāpat Marienbāde patikusi uzdzīvi un labas maltītes mīlošajam Anglijas karalim Edvardam VII, kas te braucis, vēl princis būdams, bet vēlāk, jau kā karalis, te ticies ar Austroungārijas ķeizaru Franci Jozefu.

Foto: DELFI

Viena no galvenajām izklaidēm, protams, neskaitot minerālūdeņu baudīšanu, šajā pilsētā ir muzikālās strūklakas. To šovs vērojams parka centrā pie galvenās kolonādes. Informācijas centrā var palūgt programmiņu, kurā publicēti muzikālo šovu izrādīšanas laiki un skaņdarbi, kas tiks atskaņoti. Vakarā strūklakas tiek arī izgaismotas un ir īpaši skaistas. Jāpiebilst, ka šovs ir bez maksas, ilgst aptuveni 15 minūtes un piesaista ļoti daudz skatītāju.

Foto: DELFI

Vairāk par šo un citiem apkārtnes kūrortiem, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!