Foto: Shutterstock
Ja šķiet, ka pludmales apmeklējums jau ir gana relaksējošs, tad padomā par to, ja šo pieredzi varētu apvienot ar spa apmeklējumu. Tieši tas ir iespējams Jaunzēlandē – Karstā ūdens pludmalē ("Hot Water Beach").

Šī ir aktivitāte, kas pasaules apceļotāju vidū ir visai populāra – un kā nu ne, ja izbaudīt spa var tik ainaviskā vietā, turklāt bez maksas. Kad pludmalē novērojams bēgums, aši jāsteidz baudīt šī burvīgā iespēja. Citkārt visai tukšā pludmale šajā laikā kļūst par populāru atpūtas vietu, jo ikviens vēlas izbaudīt šo unikālo iespēju. Atliek vien izvēlēties patīkamāko vietiņu un izrakt nelielu baseiniņu. Ja esi gatavs šim darbam, tad skaidri zini – atalgojums brīvdabas spa formātā būs tā vērts. Lai gan atkarīgs no baseiniņa izraudzītās vietas, pludmalē iespējams uzdurties pat līdz 64 grādu pēc Celsija karstam ūdenim, tāpēc daudzi uz pludmali dodas arī visai dzestrā laikā.

Kad būs novērojamas plūdmaiņas, sarakņātā pludmale atkal pārvērtīsies gludā liedagā, dodot jaunu startu nākamajiem atpūtniekiem.

Šajā vietā paciemojās arī ceļotāji Alise un Aldis Rudzīši, kuri par piedzīvoto "Tūrisma Gidam" stāstīja tā: "Mūsu pieredze bija pavisam ekstrēma. Bijām tur pašā ziemas vidū un cēlāmies vēl pirms saullēkta, lai paspētu uz dienas pirmo bēgumu. Tā nu pa piķa melnu tumsu ziemas aukstumā tika izrakts sekls, bet karsts baseiniņš, kurā sēžot sagaidīju saullēktu virs okeāna. Ko tik maģisku, šķiet, nebiju vēl piedzīvojusi. Turklāt visā pludmalē bijām divi vien, kas ir liels retums. Kad jau bijām gatavi beigt savas aktivitātes un viļņi pamazām sāka dzēst mana baseiniņa eksistences pēdas, sāka ierasties lieli cilvēku bari. Vasarā cilvēku ir daudz, daudz vairāk." Plašāk ar viņu piedzīvojumiem Jaunzēlandē var iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!