Foto: Shutterstock

Lai gan Slovākija pasaules mērogā neizceļas kā varenu ūdenskritumu lielvalsts, kā skaidrots tūrisma ceļvedī "Slovakia Travel", tā var lepoties ar vairāk nekā 200 reģistrētajiem ūdenskritumiem, no kuriem vērts izcelt "Lúčanský vodopád".

Šis ūdenskritums jau kopš 1974. gada atzīts par valsts dabas pieminekli. Turklāt, kas interesanti, Slovākijā par dabas pieminekļiem atzīti tikai pieci ūdenskritumi, kas šo ūdens šļakatām bagāto objektu padara vēl īpašāku, skaidrots "Slovakia Travel".

Ūdenskritums ir 12 metrus augsts, un tā ūdens veļas pār klints kaskādēm, radot fantastisku skatu. Protams, jāpiemin arī nelielais, taču ainaviskais ezers, kur ūdenskritumā tekošais ūdens beidz savu ceļojumu.
View this post on Instagram

A post shared by @beylicious on Aug 20, 2016 at 4:29am PDT


Kā skaidrots Slovākijas ceļvedī, šī vieta prot pārsteigt katrā gadalaikā, tomēr dižākā ūdens bagātība sagaidāma pavasarī, kad tur plūst no kalniem kūstošais sniegs. Vērts piebilst, ka ūdenskritums nesastingst leduskritumā arī ziemā – tā tas iekārtojies, pateicoties siltajiem avotiem, kas neļauj ūdenim sasalt.

View this post on Instagram

A post shared by Tomcat Elvis (@tomcatelvis) on Feb 11, 2017 at 1:58am PST


Slovākijā ir vēl daudz skaistu vietu, ko redzēt. Ar dižākajiem apskates objektiem vari iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!