Foto: Shutterstock
Laikā, kad varam tikai sapņot par laiku, kad viss atgriezīsies ierastajās sliedēs, slāpes pēc ceļošanas daudziem ir neremdināmas, tāpēc šajā laikā lieliski veldzē virtuālie ceļojumi. Šajā reizē, iedvesmojoties no ceļotāju portāla "Travel and Leisure", piedāvājam piecus ainaviskus ceļojumus, sekojot dzelzceļa sliedēm. Iekārtojies ērtāk dīvānā un baudi piedzīvojumu!

Norvēģija

Maršruts: Aurlandsfjord-Myrdal stacija

Aptuveni 20 kilometrus garais brauciens ar "Flåmsbanen" tiek uzskatīts par vienu no visskaistākajiem pasaulē. Un ne velti – brauciena laikā iespējams aplūkot gan ūdenskritumus, gan dziļas aizas, gan sniegotas kalnu virsotnes.

Japāna

Maršruts: Hirošimas stacija – Fuchū stacija

Šis brauciens Japānā sākas ar pārvietošanos pa Geibi līniju, kas visbeidzot pārtop Fukuena līnijā. Šī brauciena laikā iespējams novērot Japānas lauku ainiņas, mērojot ceļu pa kalnainu apvidu – tilti un tumši tuneļi ir neatņemama šī maršruta sastāvdaļa.

No Šveices uz Itāliju

Maršruts: St. Moritz (Šveice) – Tirāno (Itālija)

Malko gardu kafiju un vēro mazos ciematiņus, dodoties no Šveices uz Itāliju ar Bernīna ekspresi. Skarbas klintis un atsvaidzinoši zili ūdeņi – tas viss būs redzams, dodoties šajā braucienā. Fantastiska atmosfēra un gleznaini skati garantēti!

Melnkalne

Maršruts: Bara Bijelo Polje

Belgradas-Baras dzelzceļa līnija noteikti priecēs krāšņiem dabas brīnumiem – vilciens dodas pa kalnainiem apvidiem, piedāvājot ielūkoties dziļās aizās, pieveicot garus tuneļus un paverot skatu uz fantastiskiem ezeriem un upēm. Jāpiebilst, ka šis nav pilnīgs maršruts – viss brauciens no Baras (Melnkalne) līdz pat Belgradai (Serbija) aizņems 12 stundas.

Šveice

Maršruts: Lauterbrunnen – Kleine Scheidegg

Ak, Šveice! Ja vēlies izbaudīt krāšņu ciematiņu burvību, ko papildina vārdos neaprakstāmi dabas skati, tad šis virtuālais brauciens, ko piedāvā Vengernalpas dzelzceļš, būs tieši laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!