Foto: Shutterstock

Pasaulē ir neprātīgi daudz neparastu vai apbrīnojamu upju, tomēr tikpat skaisti, cik ir upju loki un to plūdums, varenas ir arī vietas, kur satiekas dažādas upes, bieži radot īstenas krāsu spēles. Šoreiz iepazīstināsim ar četrām īpašām vietām, no kurām vērot divu vai pat vairāku upju krāsainos satikšanās punktus.

Savdabīgs krustojums Ženēvā, kur satiekas divas upes

Lūk, viena no gleznainākajām vietām Ženēvā, Šveicē (titulattēlā). Tas ir krustojums, kur divas upes saplūst vienā, radot interesantu krāsu miksli.

"Pointe de la Jonction" jeb krustojums, kur satiekas divas upes, proti, Rona un Arva, ir visai maģisks. Arva ir daudz straujāka, tāpēc līdz ar straumi sev līdzi paņem arī baltās smiltis, kas iekrāso upi teju piena baltumā, skaidrots ceļvedī "Geneve". Savukārt Rona, kas nāk no ezera, ir lēnāka un tumšāka. Katra no šīm upēm ir citā tonī, radot īstu krāsu sajaukumu konkrētajām punktā, kur tās saplūst vienā un tālāko ceļu mēro ar nosaukumu Rona.

Kā skaidrots ceļvedī "Geneve", vispiemērotākā vieta šī fenomenālā skata baudīšanai ir tilts, kas atrodas aptuveni 40 metru attālumā no upju "sadursmes" punkta. Tieši tur acīm pavērsies šis savdabīgais skats, kas ir apbrīnas vērts.

Lasīt vairāk

Skaistais krāsu sajaukums Indijā

Foto: Shutterstock
Uz klints malas, 830 metru virs jūras līmeņa atrodas pilsēta ar nosaukumu "Devprayag". Tomēr tā ir daudz īpašāka, nekā uz pirmo acu skatienu varētu šķist.

Mājiņas, kas glīti izkārtojušās uz klints malas, apskalo divas upes – "Prayag" un "Alaknanda". Kopā satekot, tās rada unikālu skatu, jo katra ir savā krāsā. Satiekoties ūdeņiem, dažādās upes savienojas skaistā krāsu sajaukumā un tālāk savu ceļu pa Indiju mēro ar nosaukumu "Ganga", teikts pilsētas ceļvedī.

Arī pats pilsētas nosaukumus, proti, "Devprayag" nav nejaušs. "Dev" nozīmē dievs, savukārt "prayag" – saplūšana. Šī dievišķās saplūšanas vieta ir skaists galamērķis, kur pabūt, ja ceļi veduši uz šo pusi.

Lasīt vairāk

Vieta Vācijā, kur savijas trīs upes

Foto: Shutterstock

Pasavu Vācijā mēdz dēvēt arī par pērli uz trīs upēm vai trīs upju pilsētu. Raksturojums ir ļoti piemērots, jo vieta, kur tās krustojas, ir vareni maģiska.

Kā skaidrots ceļvedī "Germany travel", pilsētā krustojas trīs upes – Donava, Inna un Ilca, veidojot skaistu kompozīciju. Ūdenī savijas zilgans, zaļgans un pavisam tumšs, teju melns tonis, kas arī tālākā tecējumā uzreiz vienmērīgi nesajaucas vienotā plūdumā, bet veido trīs dažādas krāsu straumes.

Šis skats ir tik maģisks un ievērojams, ka tam par godu izveidota arī īpaša tūre, proti, trīs upju tūre ("Three Rivers tour"), kas interesentus izvadā pa apkārtnes skaistajām vietām, tostarp Sv. Stefana katedrāli, netālu esošo pili, citām zīmīgām ēkām, kā arī, protams, aizved līdz vietai, kur iespējams skaisti pārredzēt šo vienreizējo upju saplūšanu. Piemērotākais punkts šīs vietas vērošanai ir "Dreiflüsseeck".

Lasīt vairāk

Sateka Kostarikā, pēc kuras upe iekrāsojas neticami zilā tonī

Foto: Shutterstock

Šajā sarakstā nevar nepieminēt arī vietu Kostarikā, kur satiekas divas pasakainas upes – "The Rio Buena Vista" un "Quebrada Agria". Arī šeit pat ar neapbruņotu aci iespējams redzēt satekas vietu. Šo skatu vislabāk vērot vietā, kas meklējama pēc nosaukuma "Rio Celeste y Los Teñideros".

Tālāk upe turpina ceļu ar nosaukumu "Rio Celeste", kas sniedzas 14 kilometru garumā un kur atrodami arī karstie avoti. Šī upe ir skaisti zilā krāsā, kas ir viens no aspektiem, kas tik ļoti piesaista tūristu uzmanību.

Foto: Shutterstock

Kā vēsta vietējā leģenda, upe savu krāsu ieguvusi, pateicoties dieviem, kuri zilā tonī krāsojoši debesis, bet otas noskalojuši šajā upē. Taču patieso iemeslu upes iespaidīgajai nokrāsai zinātniekiem uzreiz noskaidrot nav izdevies. Kamēr vieni min minerālu sajaukumu ūdenī, citi īpatnējo toni izskaidro ar optisku ilūziju un to, ka pats ūdens ir caurspīdīgs, bet krāsa veidojas, pateicoties akmeņiem, kas klāti ar konkrētiem minerāliem, minēts "Culture Trip".

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!