Foto: instagram.com/dominicantreehousevillage

Šī ir vieta tiem ceļotājiem, kuri vēlas aizbēgt no lielpilsētu ikdienas – skrienošiem cilvēkiem, rūcošām mašīnām, simtiem lielveikalu un nerimstoša skaļuma. Šī ceļotāju atpūtas brīvdienām radītā vide (Tree House Village) atrodas Dominikānas Republikas pašos austrumos, kur nakšņošana un dzīvošana iekārtota namiņos koku galotnēs.

Ir divi tuvākie varianti, kā nokļūt neparastajā, džungļu ieskautajā vietā. Pirmā iespēja ir lidot uz Santo Domingo jeb Las Americas lidostu – pēc tam jāmēro apmēram trīs stundas ilgs 170 kilometru ceļš ar automašīnu. Samaná El Catey lidosta atrodas tuvāk, taču uz to lido mazāk aviokompāniju un reisu, attālums no turienes līdz džungļu ciematam ir aptuveni 56 kilometri. Automašīnām ir speciāla novietne netālu no ieejas džungļu pasaulē.

A post shared by Audra Kelley (@akelleyphoto) on Jan 20, 2018 at 10:08am PST

Lai nokļūtu līdz ciematiņam, nepietiks tikai ar pārgājienu cauri džungļiem. Vienīgais veids, kā to sasniegt, ir pārbraukt pa "zip line" jeb trošu ceļa konstrukciju simtiem metru virs ielejas, tāpēc šo vietu kā ceļojuma galamērķi ieteicams izvēlēties vien drosmīgajiem.

A post shared by Alejandra Gil (@alejateconale) on May 23, 2017 at 5:14am PDT

Koka mājiņu ciemats atklāts 2014. gadā, un tā būvniecībā izmantoti apkārtnē iegūstamie materiāli – tāpat personāls, kas rūpējas par ceļotāju labsajūtu, komplektēts no vietējiem iedzīvotājiem.

Mājiņas ir savienotas ar dažādu garumu un platumu piekaramajiem tiltiem, taču, lai nokļūtu no vienas vietas citā, jāizstaigā dažādas labiekārtotas džungļu takas. Vieta noteikti ir domāta dabas mīļiem, kuri vēlas aizmirst par pilsētu trokšņiem un kņadu.

Netālu no mājiņām atrodas ūdenskritums, kura apakšā daudzi ceļotāji izvēlas izpeldēties. Asāku izjūtu meklētāji var iejusties Tarzāna ādā un šūpoties garā virvē virs skaistās oāzes. Tāpat iespējams doties uz privāto pludmali (Playa El Valle), kurā nebūs jāuztraucas par cilvēku pūļiem, bet varēs pavadīt laiku kopā ar citiem ciematiņa viesiem un vietējiem zvejniekiem.

Visās eksotiskās vietas mājiņās ir šūpuļtīkli – katrā no tām var atrast vairākus iekarināmos krēslus, kuros baudīt dabas kompāniju vairākus metrus virs zemes. Neiztikt arī bez vietējo gatavotiem kokteiļiem un vakariņām.

A post shared by Jamie Rose (@_farmprincess_) on Mar 16, 2016 at 8:27am PDT

  • Vai zināji, ka Dominikānas Republikā pieņemts dakšu un nazi pie vakariņu galda lietot otrādi, nekā tas pieņemts Latvijā? Vēl citus faktus, ko jāiegaumē, lai zinātu, kā uzvesties ceļojuma laikā, lasi te.

Rakstā izmantota informācija no "Culture trip" un "Dominican Tree House Village".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!